Neobvyklé překvapení  čekalo na dělníky ze stavby jihočeské dálnice, kteří ve čtvrtek ráno přišli do práce. Nevěřícně koukali na nastartovaný pásový bagr, jehož kabina bez řidiče byla zamčená. Shodli se, že ale stál o kus dál než ho předešlý den řidič zaparkoval.  Šlo o žertík nějakého kolegy, nebo se někdo pokusil stroj ukrást? Na tuto otázku si stavbaři nedokázali odpovědět, a tak čekají, že záhadu vyřeší táborští policisté, kteří se případem začali zabývat.

"Kriminalisté na místě zajistili dostupné stopy a informace. Verzí, jak k dané situaci mohlo dojít, se nabízí hned několik. Lze uvažovat o pokusu krádeže vlastního bagru, nebylo by to poprvé, kdy se zloděj dostal ke klíčům od techniky a svůj čin z různých příčin či důvodů nedokončil. Stejně tak mohlo jít o pokus krádeže nafty, neboť bagr byl přesunut do postavení, kde by se zloději lépe podařilo nádrže vyprázdnit. Nabízí se ale i další, více či méně pravděpodobné verze…," nechtěl mluvčí policistů Miroslav Doubek příliš spekulovat. Spíše vyzývá, aby stavbaři věnovali zabezpečení strojů náležitou péči. 

Přesto se policisté musejí zabývat všemi verzemi a v případě, že se potvrdí pokus krádeže bagru, hrozí zloději vzhledem k hodnotě stroje - 750 tisíc, trest odnětí svobody na dobu dvou až osmi let.