„Neznámý muž totiž v půlce týdne oznámil, kolem osmé hodiny večer, Zdravotnické záchranné službě v Plzni, že zaznamenal na sociální síti, že jistá mladá žena „Denisa“ je na jemu neznámé samotě u Mikulova a určitě chce spáchat sebevraždu. Navázal s ní komunikaci, ale bohužel mu nechtěla říci, kde přesně je,“ popsal mluvčí. Jihomoravští policisté se podle něho pokusili upřesnit místo, ale lokalizace sebevražedkyně se nepodařila.

„Naopak zjistili indicie, že žena by mohla být v okrese Jindřichův Hradec. Jihočeští policisté tedy nezaváhali, šlo o mladý lidský život a požádali o nasazení AGÁTY i o další podpůrné technické prostředky,“ doplnil mluvčí.

Dle jeho slov operační důstojníci velmi rychle zjistili, že sebevražedkyně komunikuje z telefonu zemřelého staršího muže. „Také posléze dostali informace o konkrétní adrese. Zde pak skutečně našli „mladou sebevražedkyni“. Virtuální Denisa byla ve skutečnosti šedesátiletá „Mařena“ s flaškou rumu v sobě a vše jí přišlo velmi vtipné,“ upřesnil mluvčí. Do této akce bylo dle jeho slov totiž úplně zbytečně zapojeno napříč republikou několik desítek policistů i záchranářů.