Pomyslná smyčka kolem hledaného muže se podle policejního mluvčího Miroslava Doubka zatáhla v okamžiku, kdy se měl nacházet v jedné z obcí na Veselku. "Vzhledem k tomu, že se jednalo o osobu pohybující se v drogovém podsvětí, povolali táborští kriminalisté do akce jihočeskou zásahovou jednotku a k zajištění zákroku i policisty místně příslušného obvodního oddělení. Při vlastní realizaci se ukázalo, že policisté zaútočili v ten nejsprávnější čas. Vedle hledaného muže se na místě nacházely ještě další dvě osoby, a to muž středního věku a mladá dívka. Jako bonus pak na místě policisté zajistili varnu pervitinu, kde se právě dokončovala výroba drogy a rovněž i marihuanu, připravenou k distribuci,P" uvedl Miroslav Doubek.

Hledaný muž byl eskortován do věznice. Zde si vyslechne další obvinění z trestné činnosti, a to z maření výkonu úředního rozhodnutí a zejména pak obvinění ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Nově je podle mluvčího policie ohrožen až trestem odnětí svobody na dobu až deseti let. Další na místě zadržené osoby pak čeká podobný osud.

"Muž středního věku, který drogu právě vyráběl, byl následně vzat do vazby. Stejně jako první z pachatelů se bude zodpovídat z výše uvedeného drogového zločinu a je rovněž ohrožen až desetiletým odnětím svobody. Mladá dívka, která měla drogy následně distribuovat, je stíhána na svobodě. I tu čeká soud, kde si může vyslechnout až trest odnětí svobody na dobu pěti let," doplnil Miroslav Doubek.