Na následky brutálního útoku tehdy zemřeli dva muži.

Před soudem stojí dva obžalovaní z Ukrajiny: Ivan Ivanovskyi (1980) a Róbert Simon (1984). Další tři útočníci (1985, 1983 a 1980) budou mít samostatné řízení, dosud se však ukrývají na Ukrajině.

Dům v Horusicích, ve kterém se útok odehrál.
Horusicemi otřásl útok agresorů

Hlavní líčení s oběma muži potrvá (s výjimkou čtvrtka) celý týden.

Proslulou rodinnou firmu zabývající se výrobou náhradních součástek na motocykly přepadlo tehdy několik maskovaných mužů.

Dům v Horusicích, ve kterém se útok odehrál.
Vrahové z Horusic rok unikají trestu

V dílně umístěné v garáži vedle rodinného domu se tou dobou nacházelo sedm lidí. Čtyřem z nich způsobili útočníci těžká zranění tupým předmětem, zbývající tři vyvázli nezraněni. Zbraněmi byly zřejmě tyče nebo baseballové pálky, rány směřovaly výhradně na hlavy a obličeje. Danu Hadrávkovou útočníci přepadli a spoutali ve tmě, na následky útoku posléze zemřeli její bratr Jaromír i manžel František. Syn Martin pak skončil s těžkým otřesem mozku na kapačkách jednotky intenzivní péče.

Místo hrůzy. Dílna rodinné firmy z Horusic je v garáži vedle domu v zástavbě u hlavní silnice. Právě tam ve středu kolem půl deváté večer lupiči zbili tyčemi či pálkami čtyři lidi.
Masakr v horusické firmě má oběť

Policisté na případu intenzivně pracovali rok a půl, během vyšetřování vyslechli více šest stovek svědků.

Mimořádná tisková konference k dvojnásobné vraždě v Horusicích na Táborsku. Na snímku ředitel krajského ředitelství policie Jihočeského kraje Luděk Procházka.
Z dvojnásobné vraždy obvinění cizinci jsou ve vazbě