"K ustanovení totožnosti, vypátrání neznámého muže a k objektivnímu prokázání motivu jeho jednání jsme přijali řadu opatření, a to jak po linii pořádkové policie, tak služby kriminální policie a vyšetřování," uvedl mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek.

V souvislosti s tímto případem se na sociálních sítích objevují různé informace, jejichž obsah nemusí být vždy objektivní a relevantní.

"Na objasnění všech skutečností intenzivně pracujeme. V souvislosti s tímto žádáme každého, kdo by měl případné informace o dalších osobách, zejména nezletilých dívkách, které mohly být v uplynulém týdnu v ulicích města Tábora pod různou legendou, směřující k navázání bližšího kontaktu, osloveny mužem středního věku, případně by měl k uvedené problematice další důvodné poznatky, aby je předal policistům na jejich služebně v Divadelní ulici v Táboře, na telefonním čísle 974 238 700, případně lince číslo 158," uvedl Miroslav Doubek.

Zároveň v této souvislosti policisté nabádají nejen nezletilé dívky, ale každého, aby byl v situaci oslovení cizím člověkem obezřetný a dbal na bezpečnost svou i svých blízkých.