"Pátráme po pachateli, který se v době od čtvrté hodiny odpolední čtvrtku dne 1. října do šesté hodiny ranní následujícího pátku dne 2. října 2020 vloupal do budovy mateřské školy v Kollárově ulici v Táboře," přidává podrobnosti mluvčí Policie ČR Miroslav Doubek. "Po násilném vstupu objekt prohledal, kdy násilím otevřel a tím poškodil řadu dveří."

Zloděj se pak, podle prvotního šetření, zmocnil „pouze“ balíčku krůtího masa v hodnotě 200 korun a ručníku v hodnotě 100 korun. Tím, že poškodil zařízení školky, ale způsobil škodu ve výši bezmála 20 000 korun. "Svým jednáním naplnil skutkové podstaty trestných činů krádeže a poškození cizí věci. V případě dopadení jej čeká soud. Ohrožen je až trestem odnětí svobody na dobu dvou let," uvádí mluvčí.

Případ šetří ve spolupráci s táborskými kriminalisty policisté místního obvodního oddělení. "Jakékoliv poznatky, které by přispěly k objasnění uvedeného skutku, a to zejména k výskytu podezřelé osoby či osob na místě činu, sdělte prosím policistům na jejich služebně v Divadelní ulici či telefonní lince 974 238 700. Děkujeme," uzavírá Miroslav Doubek.