Soběslavští policisté zahájili úkony trestního řízení proti mladému muži. Toho už dobře znají. Nedávno ho zadrželi při jízdě na kole po dálnici D3 pod vlivem marihuany. Nyní se před svým činem posilnil alkoholem.

Z neděle 9. prosince bude mít jeho trestní rejstřík další záznam. Odpoledne totiž opustil restauraci v Tučapech bez zaplacení, následně ukradl pánské jízdní kolo značky Author. Na něm vyrazil silně posilněn alkoholem do nedaleké obce Krotějov, kde se rozhodl páchat další protiprávní činnost. Násilně vnikl do zaparkovaného automobilu značky Audi A3 a odcizil uvnitř odložený mobilní telefon značky Visionbook. "Následně pak na kole pokračoval do Soběslavi, kde byl dostižen osobami, které okradl. Vzápětí pak byl zadržen na místo přivolanou policejní hlídkou. Nařízená odborná zkouška na přítomnost alkoholu potvrdila hodnotu bezmála jednoho promile. Test na přítomnost drog v organizmu bezdůvodně odmítl, byť v danou chvíli u něj policisté marihuanu zajistili," doplnil podrobnosti táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Vedle přestupkových skutků na úseku majetku, držení omamné či psychotropní látky a ohrožení bezpečnosti silničního provozu se tak mladý muž bude před soudem zodpovídat z trestného činu, a to přečinu krádeže. Ten mu může mimo jiného udělit trest odnětí svobody až na dobu dvou let.