Soud ho uznal vinným, že dceru své manželky nejen pohlavně zneužíval, ale také znásilnil. Dívce ještě nebylo patrnáct let. Za to mu hrozilo až dvanáctileté vězení.

„Dívce nemáme důvod nevěřit, její výpověď měla určitou hloubku, byla konzistentní a v souladu s výpověďmi ostatních svědků. Obžalovaný sám skutky nepopírá, až na použití násilí,“ uvedl k odůvodnění trestu Kučera.

Trest blízko spodní hranici, která začíná na pěti letech odnětí svobody, uložil soud s ohledem na čistý rejstřík obžalovaného muže.

Podle závěrů soudu obžalovaný, který se do rodiny přistěhoval, když dívce bylo deset let, spáchal úmyslný trestný čin. Věděl tedy přesně, kolik je dívce let.
Soudní líčení s velkým psychickým vypětím sledovala i dívčina matka. Táborskému deníku řekla, že je s rozsudkem spokojená. Státní zástupkyně i obhájce obžalovaného si ponechali lhůtu na odvolání proti rozsudku.

„Jde o případ, který hrubým způsobem zasáhl do integrity mladé dívky. Násilím ji nutil k souloži, přičemž si byl vědomý své fyzické převahy. Tím naplnil podstatu trestného činu znásilnění na dítěti,“ uvedla v závěrečné řeči žalobkyně Libuše Pospíšilová.
I obhájce u svého klienta připustil, že se dopustil závažného jednání, kdy jeho výchovná pozice v rodině přerostla v sexuální chování.

Po prvním donucení k sexu v roce 2009 přerostl vztah mezi otčímem a dívkou k zamilovanosti a  dobrovolným stykům. Když v nich dívka již nechtěla pokračovat, měl ji otčím opět znásilnit a zasílat zastrašovací SMS. Pak se svěřila svému biologickému otci. To bylo v roce 2011. 

S ohledem na věk poškozené dívky, nelze o zúčastněných osobách uvádět bližší identifikační údaje.