Policisté na Táborsku šetří další z případů, kdy zloději mědi odcizili část či dokonce celou střechu objektu. Po případech hotelu ve Veselí nad Lužnicí, hřbitovu v Táboře, zámečku v Jistebnici, vodárny v Táboře Čekanicích nebo rekreační chaty u řeky Lužnice v katastru Dražic, se zloději v noci ze čtvrtka na pátek vydali do obce Hroby na Chýnovsku. Jejich předmětem zájmu byla budova obřadní síně na hřbitově.

Zloději budovu připravili o měděnou krytinu o rozměru 11 x 2,5 metrů a to včetně osmi metrů lemovky. Poškodili ale i další část střechy, čímž způsobili škodu za zhruba padesát tisíc. Případem se zabývají  policisté z chýnovské stanice, kteří podléhají velení ze Sezimova Ústí. 

"Měděná krytina skončí s největší pravděpodobností, a to za zlomek výše uvedené škody, jako znehodnocený odpad v některé ze sběren druhotných surovin, buďto na Táborsku, spíše však na Jindřichohradecku, Pelhřimovsku či jinde. Policisté se tímto obrací na každého, kdo by mohl k objasnění skutku přispět jakoukoliv důvodnou informací, zejména pak na případné svědky, kteří si mohli uvedené noci, tedy z 20. na 21. února, na příjezdové komunikaci či přímo u hřbitova v obci Hroby všimnout jakéhokoliv podezřelého dění, zejména výskytu osob, hluku či pohybu vozidla, zřejmě dodávkového typu, aby své poznatky předali policistům na jejich služebnách v Chýnově či Sezimově Ústí," vyzývá mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek. Volat můžete na čísla 974 238 770, 974 238 730, případně 158.