Obrázek šibenice na vratech domu, kde žije se svou rodinou starosta. To byl první případ z Bělče na Táborsku. Jak již Deník informoval, k obrázku šibenice byla připsána tři písmena ÚDH, což má symbolizovat Údolí dutých hlav. Jak upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura, policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování.

V té souvislosti muži zákona žádají případné svědky události, aby se obrátili na obvodní oddělení Mladá Vožice, telefon 974 238 720, případně na linku 158.

Vrata domu bělečského starosty Stanislava Šmejkala.
Vrata starosty vyzdobil vandal malbou šibenice

Kolem pátečního poledne se na obvodní oddělení Suchdol nad Lužnicí ozval místní muž, že dosud neznámý pachatel v obci Staňkov napsal bílou barvou několik hanlivých nápisů na komunikaci.

"Případ je v řešení pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku," zmínil Milan Bajcura s tím, že i zde policisté uvítají jakékoli svědectví na telefonu 974 233 750, případně na lince tísňového volání 158.

Poslední případ byl oznámen v pátek po 21. hodině z obce Lužnice na Třeboňsku. "Zde přišli do volební místnosti dva starší muži, kteří se nejprve verbálně a při odchodu z objektu i fyzicky napadli," popsal incident Milan Bajcura.

Přítomní svědci přivolali policisty z Třeboně, kteří po zjištění všech okolností ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Výtržnictví.