Jak uvedl tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek, mladík byl krátce po jedné hodině po půlnoci v neděli 2. února kontrolován hlídkou na hlavním silničním tahu I/3 na průtahu městem Táborem, kdy řídil automobil značky Škoda Felicia. "Test na přítomnost omamných či psychotropních látek v organizmu byl pozitivní, a to na amfetaminy. Muži bylo zadrženo řidičské oprávnění a zakázána další jízda," popsal.

Drogy. Ilustrační foto.
Řídila pod vlivem pervitinu. Hrozí jí až rok vězení

NESCHOPEN ŘÍZENÍ

Následný výsledek toxikologického vyšetření prokázal, že muž za volant usedl drogou natolik ovlivněn, že se nacházel ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení motorového vozidla. "Stal se tak důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal Miroslav Doubek.

Trestní zákoník za takovéto jednání stanoví trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku. O konkrétní podobě a výši trestu však následně rozhodne soud.

Ilustrační foto.
Řídila pod vlivem marihuany a pervitinu

PERVITINU HOLDUJÍ I ŽENY

Od začátku roku je to již několikátý případ, kdy policie zadržela mladé řidiče pod vlivem pervitinu. Mezi uživateli této drogy zadrženými při řízení automobilu nechybí ani zástupkyně něžného pohlaví. Na tuto kontrolní činnost se proto v současnosti policisté více soustředí.

Čtěte také:

Drogy. Ilustrační foto.
Řídili pod vlivem pervitinu
Pohled na jednorázový tester na drogy. Ilustrační foto.
Neřidič pod vlivem pervitinu ohrožoval provoz na D3