Zhruba deset minut po třetí hodině vstoupil do herny a baru muž, který měl přes hlavu nataženou kapuci. Podle policejní mluvčí Hany Millerové požádal barmanku o prodání krabičky cigaret. "V okamžiku, kdy žena v prostoru za barem chtěla v pokladně prodej krabičky namarkovat, agresor obešel bar a s nožem v ruce přistoupil k barmance. Nůž na ženu namířil a požadoval prachy. Poté barmanku fyzicky napadl a snažil se jí strhnout na podlahu. To se mu však nepodařilo a proto ji uchopil zezadu pod krkem a s nožem, který jí přiložil k tělu, se znovu domáhal vydání hotovosti," popsala loupežné přepadení Hana Millerová s tím, že barmanka peníze nevydala a lupiči sdělila, že všude jsou kamery. Pachatel se lekl a z herny vyběhl na ulici.

Ilustrační foto
Maskovaný muž přepadl čerpací stanici

Na místo loupežného přepadení, které se mělo podle informací Deníku odehrát v rohové herně na náměstí Míru, se vzápětí dostavila kompletní výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování z Hradce i policisté obvodního oddělení včetně kynologa se služebním psem. Za necelé tři hodiny byl podezřelý pětadvacetiletý cizinec zadržený a umístěný v policejní cele. Ve čtvrtek podal policejní komisař návrh na jeho vzetí do vazby. "Zda bude uvalena rozhodne v následujících 48 hodinách příslušný soud. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody dva až deset let," zmínila Hana Millerová.

Dále apeluje na občany, aby v podobných situacích nekladli agresorovi odpor a raději mu vydali peníze, které požaduje. "Pachatel může mít nějaký duševní problém, být pod vlivem drog či alkoholu, což člověk jen těžko odhadne. Jeho chování může být nevyzpytatelné a nelze odhadnout, jak zareaguje. Je lepší mu vše vydat a zachránit si život," míní Hana Millerová.

Výherní automat. Ilustrační foto.
Barmanka fingovala loupež, aby zamaskovala prohru