PÁTEK 15. DUBNA

18.00 hodin, Chýnov

V chýnovské knihovně proběhne slavnostní prezentace knihy Viléma Nečase "Bílek - Svědectví o bratru Františkovi."
Knihu dosud neznámých vzpomínek na Františka Bílka vydala koncem ledna 2016 Společnost F. Bílka ve spolupráci s nakladatelstvím Malvern.

SOBOTA 16. DUBNA

* 9 hodin, Planá nad Lužnicí
V zahradě fary se od 9 do 12 hodin koná bleší trh. Pokud máte doma věci, které je vám líto vyhodit a které by se třeba někomu mohly hodit, přijďte je nabídnout. A nebo přijďte jen nakupovat. Připraveny budou rovněž krámky s biopotravinami a drobné občerstvení.

* 9.30 hodin, Tábor
Společenské centrum Univerzita Tábor pořádá dnes dvě akce. Jako první odstartuje v 9.30 hodin burza těhotenského a dětského obleční, sportovních potřeb a hraček.
Od 20 hodin pak začne koncert skupiny Petr Kalandra Memory Band. Vstupné stojí v den akce 200 Kč.

* 14 hodin, Tábor
Dubnoví Sobotníci si připomenou pozapomenutou osobnost táborských dějin, profesora Karla Thira. Sraz vlastivědné vycházky je ve 14 hodin nedaleko Thirova bydliště u cukrárny Zlaté slunce na Žižkově náměstí. Dospělou skupinu provedou historičky Jitka a Lenka Vandrovcovy. Při výkladu připomenou i táborské gymnázium, které Karel Thir vystudoval a později působil v jeho profesorském sboru. Dětská skupina si pod vedením muzejní pedagožky Kateřiny Nimrichtrové osvětlí obranný systém města Tábora na základě Thirova výzkumu.

* Táborsko
Na mnoha místech okresu se dnes můžete zapojit do úklidu obcí v rámci akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. V Bechyni je sraz v 9 hodin u rybníka Trubný, ve Veselí nad Lužnicí je sraz u SOŠ rovněž v 9 hodin a ve stejný čas můžete přijít i do Soběslavi ke Hvížďalce. Ve Slavňovicích se dobrovolníci sejdou ve 14 hodin před hasičskou zbrojnicí, v Plané nad Lužnicí vás očekávají v 9 hodin na ostrově, kde si ve 12 hodin opečete buřty. Konec je plánovaný v 16 hodin. V Chrboníně začíná úklid dětského a velkého hřiště i kolem rybníka ve 13 hodin. V Táboře si můžete vybrat ze dvou míst. Již v 8 hodin je sraz z dobrovolníků na Blanickém předměstí, a to před prodejnou Honzík. O hodinu později začíná úklid břehu Lužnice, když sraz je u psího útulku a konec prací je naplánovaný na 13. hodinu. Ochranné rukavice a pytle na odpad mají pořadatelé zajištěné.

NEDĚLE 17. DUBNA

* 19 hodin, Soběslav
Příznivci jihočeské dechové kapely Malá muzika Nauše Pepíka si jistě nenechají ujít její koncert v kulturním domě. Začátek je v 19 hodin, vstupné na místě vás vyjde na 170 korun.