Slavnostní večer muzejních institucí a spolků začal krátce po sedmé hodině večerní. Před radnicí vyhrávala skupina Dei Gratia, která hraje mírně upravenou středověkou hudbu. Hvězdou jejich týmu se pro páteční večer stala nejmladší členka kapely Klaudie Kolářová, která svým šoumenským vystoupením bavila všechny přítomné diváky.

Za jednu symbolickou minci mohli pak lidé vstoupit do útrob Husitského muzea. Zde na ně čekala výstava na téma učence a myslitele Jeronýma Pražského, souputníka mistra Jana Husa, který, stejně jako právě Hus, skončil za své učení v plamenech. 

Divadlo Nahoď Praha zahrálo představení Střední dolet aspoň sto let. V gotickém sále také zahrál vynikající český hráč na didgeridoo Pavel Pelouch.

Komu nestačila návštěva Husitského muzea, mohl se vydat také do galerie U Radnide na výstavu akademického sochaře Antonína Kašpara. Táborský poklad nabídl výstavu Život a mince Karla IV. Otevřeno bylo také Muzeum Lega a mlsálci se určitě vydali do Muzea čokolády a marcipánu, které představilo novou virtuální expozici a nabídlo recept na Atréckou čokoládu.

K tahákům muzejní noci bezesporu patřila návštěva Muzea pivovarnictví. Návštěvníci, kteří sestoupali do podzemí domu číslo 5 se mohli pokochat fotografiemi ateliéru Šechtl a Voseček. Připraveno bylo i malé pohoštění v poodobě chleba se sádlem a škvarkovou pomazánkou. K dobé náladě vyhrával bubeník s harmonikářem.

"Byla jsem utahaná z práce, a tak jsem přemýšlela, zda mám na Muzejní noc vůbec vyrazit, ale stálo to nakonec za to, takže nelituji," reagovala po prohlídce pivovarnického muzea Andrea Lipanská.