Již čtvrtý ročník Kabelkového veletrhu Deníku se uskuteční 6. září v nákupním centru IGY.

Výtěžek půjde na podporu talentovaných dětí z jižních Čech. V loňském roce jsme vybrali 227 430 Kč, dohromady za tři ročníky 659 479 Kč, které podpořily 70 dětí. Sbírají se kabelky, dětské knížky a bižuterie.

O úspěch sbírky se zasloužila Andrea Vachalíková, asistentka ředitelky regionální pobočky. Dostala nápad oslovit najednou všechny zaměstnance společnosti: „Napsat do interní sítě firmy o sběru kabelek mi přišlo jako skvělá myšlenka. Je nás tady hodně, a tak jsem to zkusila. Nevěděla jsem, jestli to pro někoho bude zajímavé. Nakonec se ukázalo, že bylo.“ Andrea Vachalíková tak díky svému nápadu předala Kabelkovému veletrhu Deníku, který se uskuteční 6. září v budějovickém IGY, 77 kabelek a 74 dětských knížek.

Kabelky se sbíraly ve všech větších pracovištích regionální pobočky – v Plzni, Karlových Varech, Českých Budějovicích a dalších klientských pracovištích. „Ozvali se i z Chebu,“ pochvaluje si iniciátorka.
Jelikož bylo sběrné místo na provozním oddělení firmy, s dárci se Andrea Vachalíková přímo nesetkávala, ale občas ji zastavili na chodbě: „Maminky mi vyprávěly, jak jsou rády, že mají dobrý argument pro své děti: Knížek a kabelek máš dost. Tyhle už nepotřebuješ, tak ji dáme někomu, kdo si nemůže takové věci dovolit. Přebraly tak svým dětem pokojíčky a zároveň je učily vzdávat se věcí pro druhé.“¨

Kolegyně organizátorky firemního sběru Gábina Podlešáková doma probrala skříň, jak říká, z gruntu. Na podporu nadaných dětí přispěla deseti kabelkami. Dala i svou nejmilejší: „Vylovila jsem tu, kterou jsem si strašně přála před pár lety. Černá, značková s bílým nápisem. Ale v životě jsem si ji k ničemu nevzala.“

Kabelkový veletrh je tak pro Gábinu Podlešákovou dokonalou příležitostí se s dobrým pocitem s kabelkou rozloučit.