To vše nabízí šestý ročník dvoudenní městské slavnosti Město lidem, lidé městu, která začíná dnes po obědě.

Festival se opět podle produkčního Robina Mikušiaka rozrostl. „Zase jsme se rozšířili, ale ne místně, spíše v objemu programu,“ uvedl s narážkou na program na Slepém rameni. „Nebude malá stage jako loni, ale tentokrát se bude hrát na plovoucím pódiu,“ vysvětluje a dodává: „Takže to znamená mnohem více hudby.“ Mezi jeho favority patří kapela Nylon Jail, která vystoupí zítra ve 21 h.

Hlavní pódium, které bude patřit také hudbě, najdete na Piaristickém náměstí. Uslyšíte tam třeba dnes od 19.30 h balkánskou dechovku nebo zítra ve 22.30 h Emmu Smetanu.

Na „Piarisťáku“ také uvidíte hlavní hvězdu festivalu. Moderní cirkus Cirk La Putyka vystoupí dnes, a to hned dvakrát, v 18 a ve 21 h. „Trošíčku nás limituje stavba na Piarisťáku, ale investor nám vyšel vstříc a zastavil na pátek stavbu,“ je rád Robin Mikušiak.

DEŠTNÍKY V OBLACÍCH
Nejen hudba, ale i designové prvky se letos rozrostly. Opět vás čeká 400 až 500 m2 trávníku a deštníky nad ulicemi. V Krajinské ulici budou zářit v barvách trikolory. K výročí republiky tam také bude promítat tematické filmy z loňských let oba dny od 20 h filmový festival Černá věž. Deštníky dále ozdobí i Slepé rameno. „Některé dekorace nám vyráběli studenti ze Střední umělecké školy sv. Anežky České v Českém Krumlově,“ přibližuje Robin Mikušiak. Loňská židle v nadživotní velikosti už nebude osamocená. Vyrobené budou další obří dekorace, na nichž se můžete fotit.

Dobroty v České ulici má na starost produkčně Kristýna Mokráčková z bistra Jdeme tam. Co tam nejdete? „Luxusní domácí smetanovou vařenou zmrzlinu netradičních chutí nebo dim sum knedlíčky,“ láká na delikatesy do gastro zóny. Najdete tam místní produkty, ale i z food trucky z celých Čech.

Trhy Mint Market budou letos přesunuty oproti minulému ročníku z konce Krajinské do Hroznové ulice. V Krajinské ulici se můžete poprvé připojit na wi-fi.

Tipy Deníku
pátek20.30 h – Krajinská 27 – Larva
21.30 h – Krajinská před KB – Salsa Escuela

sobota14 h – Krajinská před KB – Africké bubny
18.30 h – Krajinská před KB – Fashion Show
20 h – Piarisťák – Bez Not
22.30 h – Piarisťák – Emma Smetana