Sobota 14. května

* 8 hodin, Roudná
Obec Roudná zve na trh se sadbou zeleniny, letniček a balkónovek. Nakupovat můžete od 8 do 12 hodin před obecním úřadem.

* 9 hodin,
Planá nad Lužnicí
Máte doma věci, které je vám líto vyhodit a které by se třeba mohly někomu hodit? Přijďte je nabídnout na blešák, který se koná od 9 do 12 hodin v zahradě fary.

* 10 hodin,
Sezimovo Ústí II.
Krátký cyklovýlet připravili na sobotu turisté. Přijďte v 10 hodin před hotel MAS a spolu s Františkem Líkařem se vydejte na trasu Sezimovo Ústí II – Choustník – Budislav – Košice a zpět Sezimovo Ústí II. Ujedete přibližně 39 km.

* 15 hodin, Měšice
První česká soukromá přírodní zóna lom Svatá Anna s naučnou stezkou ve spolupráci s Gymnáziem Pierra de Coubertina Tábor zve na slavnostní odhalení symbolu měšického vrchu Svatá Anna. Všichni, kdo chtějí strávit příjemné jarní odpoledne, mohou přijít v 15 hodin do lomu Svatá Anna v Měšicích. Program zahájí majitel lomu Viktor Mačura, s historií měšického vrchu seznámí Eva Mačurová. Slavnostního odhalení symbolu této lokality se ujme v 15.20 hodin ředitel Gymnázia Pierra de Coubertina Miroslav Vácha. Poprvé také veřejně zazní nová hymna vrchu Svatá Anna. V 15.45 hodin začne přednáška historika Richarda Vlasáka nazvaná Svatá Anna – historická bytost a její přesah do současnosti, v 16 hodin vystoupí dětský klub mažoretek ze ZŠ Sezimovo Ústí, od 16.20 hodin budou přítomní svědky křtu pohádky O narození víly Duběnky a program uzavře od 16.30 hodin ochutnávka ze svatoanenských receptů.

* 14 hodin,
Borkovická blata
V rámci setkání dudáků Jihočeského kraje a Vysočiny se dudáci sejdou ve 14 hodin v malém muzeu kovárna v Záluží u Soběslavi. Odtud se přesunou na naučnou stezku Borkovická blata. Jejich vystoupení začne v 16 hodin v Borkovicích, když před hostincem zazpívají i vítězové soutěže Jihočeský zpěváček 2016. Vstupné je dobrovolné.

* 17 hodin,
Veselí nad Lužnicí
Společenství veselských bojovníků ve spolupráci s kulturním domem pořádá oslavy 700. výročí narození Karla IV. Program nabídne slavnostní příchod a proslov krále českého a císaře římského, turnaj na počest panovníka, kratochvíle pro pacholata i dospělce. Od 19 hodin zahudou muzikanti z Garantu. Akce se koná v parku za kulturním domem a vstupné je přilbové.

* 20 hodin, Tábor
Pohodový večer s folk-rockovým sdružením Táborská Bašta si nenechte ujít v restauraci Pintovka.

Neděle 15. května

* 9.30 hodin, Dráchov
Vycházku do přírody za obojživelníky a jarními rostlinami na Drachovské tůně povedou D. Fischer a D. Abazid. Sraz zájemců je u mlýna u mostu přes Lužnici.

* 10.30 hodin, Soběslav
Divadýlko Mrak zve všechny děti na pohádku O Palečkovi. Zahraje ji v kulturním domě od 10.30 hodin a vstupné pro dospělé stojí 50 Kč, pro děti 40 Kč.

* 15.30 hodin, Tábor
Představení Ronja, dcera loupežníka je paralelou příběhu o Romeu a Julii, avšak se šťastným koncem. Uvádí ho Činoherák Ústí nad Labem v Divadle Oskara Nedbala, vstupné je 90 a 70 Kč.