Obě strany si od budoucí spolupráce slibují vzájemné zvýšení exportu a importu a podle svých slov i navázání na to dobré, co obě země dříve spojovalo.

Jak sdělil Jakov Petrovič Silin, zástupce gubernátora Sverdlovské oblasti, je na co navazovat a spolupráce může být oboustranně výhodná.

Současná krizová situace potvrzuje, že česká ekonomika potřebuje větší diverzifikaci svého exportu, posílení proexportních opatření zejména vůči těm teritoriím, které mají v současnosti  lepší výkonnost, než země Evropská unie a samozřejmě ke kterým Česká republika, respektive ještě dříve Československo, mají určitý historický vztah a na jejichž trzích je pro české výrobky podstatně větší uplatnění než na trhy, na kterých jsem v minulosti nebyly.

Z tohoto pohledu je nejzajímavější Čína, Ruská Federace a některé země Latinské Ameriky.

Za ruskou stranu do jižních Čech přicestovali Jakov Petrovič Silin, zástupce gubernátora Sverdlovské oblasti, Alexandr Jurjevič Petrov, vicepremiér vlády Sverdlovské oblasti nebo Alexandr Vladimirovič Charlov, ministr mezinárodních a zahraničně ekonomických vztahů Sverdlovské oblasti. Za Jihočeský kraj podepsala memorandum Ivana Stráská, první náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje.