Poté vyrazí do Sovovy ulice, kde by měl vzniknout domov pro seniory, a do objektu U Honzíčka, kde bývala psychiatrická léčebna. Budova je už roky prázdná a město by ji rádo využilo podobně jako dům v Sovově ulici.

Na středu od 8.30 h nařídil Krajský soud v Budějovicích jednání ohledně podaného návrhu na neregulérní průběh komunálních voleb. Neúspěšný kandidát tvrdí, že podmínky předvolebního boje nebyly rovné.

Radní Prachatic se poprvé sejdou v novém složení Martin Malý, Jan Klimeš, Miroslav Lorenc, Jiří Machart, Vladimír Lang, Lenka Králová a Petr Kolín ve středu v 9 h. Jejich jednání je neveřejné. Diskutovat budou i o rozpočtu pro příští rok.

Ve čtvrtek se v Českých Budějovicích sejdou nově zvolení zastupitelé na ustavujícím zasedání, z něhož vzejde nový primátor a jeho náměstci.

Nově zvolení zastupitelé se sejdou i v Českém Krumlově ve čtvrtek v 16 h. Starosta musel se svoláním počkat na usnesení krajského soudu, který zamítl návrh na neplatnost voleb. Koaliční smlouva je uzavřená, město by měl i další čtyři roky vést Dalibor Carda.

V pátek ve 20 h začne v Plané nad Lužnicí velkolepá show pop-rockové stálice – kapely Tata Bojs – k 30. jubileu jejího založení. Koncert bude výjimečný účastí zpěvačky Kláry Nemravové, která působilav kapele v letech 2000 až 2006.

V neděli od 15 h můžete navštívit jindřichohradecký hřbitov s komentovanou prohlídkou pod vedením hebraisty Achaba Haidlera.