V Budějovicích v pondělí zasedne k prvnímu jednání nově zvolená rada města. Radní se budou zabývat projektem rozšíření kapacity školky v Suchém Vrbném, projednat mají i projekt modernizace systému řízení dopravy nebo návrh změny tarifu jízdného MHD.

V úterý od 18 h se v kinosále Spektrum v Sezimově Ústí uskuteční přednáška Pěšky okolo Československa. Rostislav Gregor putuje se svým kolem nalehko. Na cestách přespává pod širákem čiu dobrých lidí. O zážitky nemá nouzi a přijde o nich vyprávět. Přijďte si poslechnout, jak se mu jako prvnímu povedlo obejít bývalé Československo pěšky. Cesta mu trvala tři měsíce a byla dlouhá přes 3300 km.

Prácheňské muzeum Písek připravilo krátkodobou výstavu. Ve středověkém Rytířském sále vystaví věrné repliky dvou korun Karla IV. Výstava bude k vidění od úterý do neděle.

Ve Velkém sále českokrumlovských klášterů je v úterý od 17 h veřejná beseda na téma hospicové péče. Povede ji a o své zkušenosti se podělí ředitel Hospice sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích Robert Huneš. Hlavním tématem debaty bude, zda a za jakých podmínek lze provozovat mobilní hospic v Krumlově a kdo by se do projektu jeho vzniku mohl zapojit z řad profesionálů i dobrovolníků.

Žáci základních a středních škol na Prachaticku dostanou ve středu ocenění Talent okresu Prachatice 2018 za mimořádné nadání a talent v oblasti umělecké, humanitní, technické, sportovní a přírodovědné. Tituly společně udělují Prachatice a Vimperk a při vyhlašování se střídají. Letos je vyhlášení v Prachaticích, a to v sále Národního domu od 14 h.

V sobotu se ve Strakonicích uskuteční Čertovský rej. Představí se 150 čertů z Horních a Dolních Rakous. Skupiny čertů vyběhnou branou do ulice Ellerova a dorazí na prostranství pod Hvězdou.

V sobotu v 10 h se bude z věže kostela v J. Hradci spouštět koza dle příběhu o strýci Tomáše Krýzy, autorovi největšího mechanického lidového betlému na světě. Od 14 h obsadí náměstí Míru postavička Perníčka z filmů o Shrekovi a později odpoledne čertovská družina. V neděli od 18 h na náměstí Míru začne program spojený s rozsvěcením stromu.