„Máme špičkový sněhový základ. Celý únor byly teploty pod nulou, a tak zůstal sníh v perfektní kondici,“ zhodnotil stav ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek. „Minulý týden jsme si vyrobili ještě něco do zásoby. V provozu je všech 12 km sjezdovek vč. skicrossu, snowparku a měřeného slalomu.“ Na Lipně se lyžuje od 8.30 do 16 a od 18 do 21 h.

Na Hochfichtu, kde mají otevřeno denně od 8.30 do 16 h a v provozu 21 km sjezdovek, je pro běžkaře upraveno také 79 km tratí pro klasiku i bruslení.

Až 79 euro může ušetřit česká rodina v pondělí na Sternsteinu. Provozovatelé pro ně na první den jarních prázdnin na Krumlovsku a Budějovicku přichystali speciální slevu. Rodina (dva dospělí a až 3 děti) za celodenní rodinný skipas zaplatí jen 40 €, stačí se zaregistrovat e-mailem na webu areálu, a to v českém jazyce.

Na sjezdovkách na Zadově je aktuálně od 65 do 100 cm sněhu a v provozu jsou všechny lyžařské vleky včetně lanové dráhy Zadov – Churáňov a areálu Nové Hutě. Denně se lyžuje od 8.30 do 16 hodin, v areálu Kobyla pak i večer od 18 do 21 hodin. Otevřena je Rozhledna Skokanský můstek, a to každý den od 9 do 16 hodin. Upraveno je také stále 20 kilometrů běžeckých lyžařských tras, a to Zadov – Zlatá Studna, Zlatá Studna – V sedle Přilby, Zadov – Pláně, Pláně – Nové Hutě, Churáňovský okruh a Závodní tratě. Sjízdné jsou i ostatní běžecké trasy.