Svatováclavské slavnosti v Plané
Kdy: Od pátku do neděle
Kde: Planá nad Lužnicí
Za kolik: Vstupné se nevybírá
Proč přijít: Zahájení tradičních slavnostní se koná v pátek na farské zahradě od 18 hodin, ve staročeské hospodě zahrají Kolaříci. V sobotu v 10.30 hodin se uskuteční mše svatá v kostele sv. Václava a ve 13 hodin vyrazí průvod ke Strkovskému zámku. Program bude plný folkloru a večer návštěvníky čeká ohňová show. V neděli se koná volejbalový turnaj a závěrečný koncert.

Noc vědců v Soběslavi
Kdy: V pátek od 18.45 hodin
Kde: Svákovská hvězdárna
Za kolik: Vstupné se nevybírá
Proč přijít: Martin Kákona připravil přednášku na téma: Má cenu létat do kosmu? Pro malé i velké účastníky bude připraven také astrologický kvíz, těšit se můžete také na pozorování noční oblohy dalekohledy, uvidíte například planety Jupiter a Saturn.

Vítání podzimu na Svaté Anně
Kdy: V sobotu od 15 hodin
Kde: Lom Svatá Anna - Tábor
Za kolik: Vstupné se nevybírá
Proč přijít: Oslava příchodu podzimu a Mezinárodní den půdy se chystá také v ukázkovém přírodním parku. Manželé Mačurovi pohovoří o rovnodennosti i kvalitě půdy. Žanete Šišková z táborské botanické zahrady si připravila přednášku o založení kompostu a jeho využití v praxi. Včelařka Romana Punčochářová z Malšic pohovoří o chovu včel ve středověkém úlu. Nebude chybět ochutnávka domácích chlebů.

37. ročník závodů do strmého vrchu s večerní zábavou
Kdy: V sobotu od 8 do 22 hodin
Kde: Chýnov
Za kolik: Vstupné na závod je 80 korun
Proč přijít: Prezence riderů legendárního závodu začíná v 8 hodin, tréninkové jízdy odstartují v 10 hodin. Hlavní závod se jede hodinu po poledni. Kdo vydrží až do večera, může se těšit na diskotéku v kulturním domě spojenou s projekcí ze závodu, začíná se ve 20 hodin.

Pohádkové odpoledne pro děti
Kdy: V sobotu od 14 hodin
Kde: Bechyně - park před radnicí
Za kolik: Vstupné dobrovolné
Proč přijít: Pohádkovou stezku s bytostmi z báchorek připravili pro děti dobrovolní hasiči ve spolupráci s městem a kulturním centrem. Trasa povede kolem kulturního domu, kde bude připraven také zábavný program pro všechny účastníky. Vybrané dobrovolné vstupné bude použito na nákup nové požární stříkačky pro mladé bechyňské hasiče.