Předchozí
1 z 20
Další

Provede vás paní Kněžna

Prohlídky hlubockého zámku s paní kněžnouProhlídky hlubockého zámku s paní kněžnouZdroj: archiv zámek Hluboká nad Vltavou

Malé návštěvníky hlubockého zámku provede sama paní kněžna reprezentačními pokoji. Prohlídka je v hodná pro děti ve věku 5 až 10 let. Nahlédnou do ložnice a oblékárny kněžny Eleonory, velké jídelny nebo ranního salonu. Výklad bude zkrácen a přizpůsoben věku dětí. Přijít můžete v neděli 10. července ve 12.15 nebo ve 14.15 h.

Odpoledne nejen s Markem Ztraceným 

Koncert Marka Ztraceného.Koncert Marka Ztraceného.Zdroj: Deník/Daniela Loudová
Zpěvák a skladatel Marek Ztracený vyrazil na turné Tour de léto 2022 a na svých 18 zastávkách se zdrží také v Českém Krumlově. Nepřiveze jenom jeden koncert, ale celoodpolední program, kde se můžete zúčastnit například taneční školy s Richardem Genezerem, uslyšíte zpěvačku Martinu Pártlovou a uvaří kuchař Roman Staša. V Českém Krumlově zůstane dva dny, a to v pátek 8. července a v sobotu 9. července. Přijít můžete už od 15.30 h. V 16.30 h přijde na řadu autogramiáda, ta se bude opakovat ve VIP prostoru od 19.35 h. Roman Staša rozpálí plotýnky v 18.10 h, Richard Genzer se vám bude věnovat od 18.40 h, Martina Pártlová zazpívá 19 h. Koncert Marka Ztraceného začíná ve 20.05 h. Od 21.35 následuje afterparty.

Víkend nabitý kapelami

Festival Mighty Sounds Tábor.Festival Mighty Sounds Tábor.Zdroj: Deník/Lenka Pospíšilová


Táborský festival Mighty Sounds, který se koná na letišti Aeroklubu Tábor, připadá na pátek až neděli 8. až 10. července. Pořadatelé pro vás připravili nejnabitější program v historii festivalu. Hudbu můžete vybírat ze šesti stageí. Třeba v pátek 8. července vystoupí na Migty Stage od 20 h česká punkrocková kapela The Fialky, po nich ve 21.50 h zazpívá americká country-punkrock-rocková kapela Social Distorion, na stejném pódiu v sobotu 9. července stane ve 22.35 h švédská rock’n’rollová kapela Royal Republic. U pódia James Stage od 18.30 h uslyšíte mexické punkery Acidez. V neděli ve 23 h zazpívají na Migty Stage američtí Dropkick Murphys, ve 14 h na Monster Stage zazní garážový glam rock The Drain a tamtéž ve 21.50 h australští punkeři Clowns. Program je široký, podívejte se na www.mightysounds.cz.

Retrovečer v letním kině

Letní kino HáječekLetní kino HáječekZdroj: Deník/Kamila Šmídová
Tematický retrovečer zažijete v pátek 7. července v českobudějovickém letním kině Háječek. Do areálu můžete zajít už od 19 h, bude se grilovat a můžete si dát něco dobrého k pití. Od 20 h hraje jako předkapela Swing Trio Avalon, od 21.30 h se promítá film Někdo to rád horké.  

Trh s módou a designem

MINT MarketMINT MarketZdroj: Deník/Lukáš Kaboň
Pěkné věci si můžete pořídit nebo jen obdivovat na českokrumlovském Mint Marketu, trhu s módou a designem. Ten se koná v sobotu 9. července od 10 do 18 h a v neděli 10. července od 9 do 17 h na náměstí Svornosti. Kromě originálních výrobků budou ještě k dostání dobroty od lokálních prodejců.

Ochutnejte vína z různých koutů Čech

Tradiční ochutnávka vína. Ilustrační fotoTradiční ochutnávka vína. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Karel Pech
Dobré víno ochutnáte v Třeboni v sobotu 9. července. Přijďte mezi 10. a 20. h na náměstí, kde se koná Košt českých vín. Prezentovat se tam budou vinařství z Mělníka, Prahy, Litoměřicka, Kutnohorska, a Chlumu u Třeboně. Součástí budou i farmářské trhy a regionální gastronomie.

Vodácký den v Českém Vrbném

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Deník/Jaroslav Sýbek


Ve vodáckém centru v Českém Vrbném si užijí v sobotu 9. července nejen zkušení vodáci s úřadujícím mistrem světa na singl kanoi Vášou Chaloupkou. Od 10 do 19 h se tam koná akce S Chaloupkou na vodě. Můžete se zúčastnit vodácké autoškoly, závodů koupacích gumových kachniček Pusť kačku, který bude benefiční, cross závodu rekreačních vodáků. Budou se křtít noví vodáci a bude se konat autogramiáda Václava Chaloupky. Po celý den si děti i dospělí užijí zábavné hry či mohou zkusit rafting na divoké vodě.

Koncert Pavla Šporcla, Jiřího Bárty, Igora Ardaševa a Báry Kodetové

Houslista Pavel ŠporclHouslista Pavel ŠporclZdroj: Deník/Jan Karásek

Hlavní program hudebního festivalu Hvězdy nad Vltavou, který pořádá houslový virtuos Pavel Šporcl, vrcholí. V sobotu 9. července si poslechnete od 10.30 h v českokrumlovském hotelu Růže Slavná klavírní tria v podání klavíristy Igora Ardaševa, Pavla Šporcla a violoncellisty Jiřího Bárty. Druhý den festival pokračuje v Českých Budějovicích na Malé scéně českobudějovického DK Metropol Šansonovým večerem Báry Kodetové. Přijďte v 19 h.

Na Vlastu Redla zajděte na hrad

Vlasta Redl při koncertě.Vlasta Redl při koncertě.Zdroj: Deník/VLP Externista

Hity zpěváka Vlasty Redla uslyšíte v sobotu 9. července od 20 h na hradě Pořešín.

Retro focení u Seidlů

Fotografování u Seidelů v Českém KrumlověFotografování u Seidelů v Českém KrumlověZdroj: Deník/Jaroslav Sýbek
Retrovzpomínku si necháte zhotovit v Muzeu Fotoateliér Seidel v rámci víkendového focení Na plovárně u Seidlů, které připadá na sobotu 9. a neděli 10. července. Je potřeba se předem objednat. O tomto víkendu se pořádají i komentované prohlídky muzea.

Odpoledne s horolezcem Radkem Jarošem

Radek Jaroš, himalájský horolezecRadek Jaroš, himalájský horolezecZdroj: Deník/VLP Externista

Navštivte v neděli 10. července přednášku horolezce Radka Jaroše, který bude povídat o svých dobrodružstvích od 13 h v Poštovní ulici. Akce se koná v rámci doprovodného programu závodu 3 Vrcholy. Na místě bude i občerstvení a živá hudba.

Strašidlo Cantervillské na zámcích

Reprízy Strašidla cantervillskéhoReprízy Strašidla cantervillskéhoZdroj: Deník/ Miroslav S. Jilemnický
Zajděte na divadelní představení na zámku. Uvidíte tam od 20.30 h známý příběh Oskara Wilda Strašidlo Cantervillské. V hlavních rolích vystoupí Martin Zounar, Bára Štěpánová a Martin Pošta a další. Divadelní adaptaci režíroval Jaroslav Kříž. Představení uvidíte v pátek 8. července od 20.30 h na zámku Blatná a v sobotu 9. července od 20.30 h na zámku Jindřichův Hradec.

Divadla, talkshow i koncerty v Dačicích

7 pádů  Honzy Dědka7 pádů Honzy DědkaZdroj: Deník/Lukáš Kaboň
Festival Dačická kostka se na nádvoří Dačického zámku koná i toto léto. Nenechte si ujít v pátek 8. července od 10 h talkshow s exkluzivními hosty 7 pádů Honzy Dědka, v sobotu 9. července od 20 h divadelní představení Edith Piaf: Dnes nechci spát sama, v neděli 10. července od 10 h divadlo pro děti Včelí medvídci a od 20 h představení pro dospělé Benátky pod sněhem.

Navštivte středověké podzemí

Ilustrační fotoIlustrační fotoZdroj: Deník/Jiří Sláma
Vydejte se v sobotu 9. července na komentovanou prohlídku středověkého podzemí v Táboře. Ta začíná od 13 h od Staré radnice. Na cestu si budete svítit lucerničkami a ujme se vás průvodce v kostýmu. Vstupné 90/70 Kč.

Marnost nade vše na zámku

Jedenatřicátá sezona divadelního léta v podání netolických TYLáků je v plném proudu.Jedenatřicátá sezona divadelního léta v podání netolických TYLáků je v plném proudu.Zdroj: Ladislav Beran
Už 31. divadelní léto se spolkem divadelních ochotníku Tyl Netolice se letos koná na zahradě zámku Kratochvíle. Tentokrát je na programu představení Marnost nade vše, které uvidíte vždy od 21 h. Přijďte v pátek, v sobotu a v neděli 8., 9. a 10. července.

Jamboree přivítá country a bluegrassové kapely

PoutníciPoutníciZdroj: Deník/VLP Externista
Na hudebním festivalu Jamboree, kde vystupují country a bluegrassové kapely, si v sobotu 9. července poslechnete od 15 h kapelu Poutníci, v 16 h je vystřídá Bluegrass CWRKOT, v 17 h nastoupí Kosová délka, v 18 h přijde na řadu Přelet M. S, v 19.15 h zazpívá kapela Cop a večer zakončí ve 21 h Věra Martinová.

Vláďa Hron pobaví Hořice

Vladimír Hron.Vladimír Hron.Zdroj: Deník/Tomáš Januszek
Bavič, moderátor a zpěvák Vladimír Hron bude bavit obecenstvo v Hořicích na Šumavě v sobotu 9. července. Do své show si pozval hosty Miroslava Etzlera a Otakara Brouska. Budou si, jak podtitul naznačuje, povídat Převážně nevážně nejen o divadle. Talkshow začíná ve 20 h.

Festival dechových kapel 

Zajděte na dechovku. Ilustrační fotoZajděte na dechovku. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Zdeněk Kellner

Dechovky si poslechnete v Kramolíně u Jílovic v sobotu 9. července. Přijďte od 13 h k hasičárně. Vystoupí Kramolínka, Chmelovanka, Zalužanka, Flamendři, Petříkovská muzika, Regent – Třeboň a Regionální kapela.

Pusy od borůvek, loutky a kapely

Chystá se další ročník BorůvkobraníChystá se další ročník BorůvkobraníZdroj: Deník/Jitka Davidová

Letošní Borůvkobraní v Borovanech se vrací k původně předcovidové podobě a bude opět dvoudenní. Připadá na sobotu a neděli 9. a 10. července.

Na Borůvkobraní ani letos nebudou chybět tradiční nejen borůvkové dobroty jako borůvkové knedlíky, koláče, vafle, muffiny, vdolky, lívance, palačinky i zmrzlina, dáte si i rožněné selátko, domácí klobásky, paštiky, sýry a bramboráky, řízky, borůvkové pivo, limonády, víno a likéry. Oba dny se bude na nádvoří borovanského kláštera mezi 10. a 17. h konat borůvkový a řemeslný jarmark. Přítomné pobaví kejklíř Pupa. V sobotu na jarmarku vystoupí navíc ještě folklorní soubory. Ve Stodole v Podzámčí ochutnáte oba dva dny borůvkové a jiné dobroty. V sobotu vás tam potěší folklorní soubory Vyslúžilci z Kyjova, Kyjovánek, Budějovické dudácké sdružení, FS Doudleban, či Šumavské osmička. Od 20 h uslyšíte rock’n’roll kapely Element, ve 21.30 h se mikrofonu chopí krumlovská skupina Hrajeto. V neděli tamtéž vystoupí např. od 10 h kapela Spolektiv nebo od 13 h romská kapela Gipsy Suno. V parku naleznete oba dva dny dětský program. V sobotu od 13.30 h uvidíte Vodnickou pohádku divadelního spolku Koňmo nebo od 16 h hraje Pavel Šmíd Teátr Větrnou pohádku. V neděli například zase můžete přijít od 13.30 h na pohádku O Otesánkovi v podání Divadla Z bedny, Jak Honza ke štěstí přišel se dozvíte v 15 h s divadlem Klauna Huga. V Borůvkové zahradě si můžete zakoupit sazenice nebo se něco dozvědět o pěstování zahradních borůvek. Navštivte také zámecký park, kde v sobotu můžete nejen přihlížet Kuchařskému čarování Petra Stupky, oba dva dny nakoupíte na jarmarku nebo se zúčastníte borůvkových dílen.

Na letošním programu se dočkáte také soutěže. Zájemci se utkají v legendárním klání v pojídání borůvkových knedlíků. „Borovany v letošním roce žijí loutkou, která bude mít i na Borůvkobraní poměrně veliký prostor. Na náměstí se zrodí pod rukama uměleckého řezbáře Martina Míky dřevěná socha Borovanského Kašpárka, který je průvodcem borovanského roku s loutkou. Loutce jsme věnovali i program na dětském pódiu v parku. Na děti tam čeká maratón loutkových představení, v jejichž pauzách nebude kralovat nikdo jiný, než Borovanský Kašpárek. S ním si děti zatančí, zazpívají a zasoutěží. Připravený bude i loutkářský workshop, kde si každý svého Kašpárka může vyrobit a odnést na památku domů,“ uvedla vedoucí kultury a knihoven Magdalena Hluštíková. Loutky najdete i v borovanském klášteře, kde si prohlédnete i po celou turistickou sezonu několik výstav či navštívíte Maringotku Malého divadla s obřími loutkami.

Základní vstupné vychází opět na 150 Kč, snížené bude za 80 Kč.