Dožínky našich babiček
Kdy: Sobota od 10 hodin
Kde: Borotín Starý zámek
Za kolik: Vstupné dobrovolné
Proč přijít: Barokní statek hostí jubilejní páté Dožínkové slavnosti a je na co se těšit. Návštěvníky čekají žně našich babiček a dědů, ukázka stavění panáků, mlácení obilí cepy, výroba povřísel a historických nástrojů. Program nabízí ukázky formanské jízdy a podkování, včelařství, divadelní představení pro děti, dožínkový průvod i živou hudbu.

120. výročí obce baráčníků ve Veselí – Mezimostí
Kdy: Sobota od 14 hodin
Kde: Kulturní dům Veselí nad Lužnicí
Za kolik: Vstupné se nevybírá
Proč přijít: Těšit se můžete na pravou blatskou svatbu v podání Blaťáckého souboru Ševětín, na vystoupení místního folklórního souboru Blatka i na zahájení výstavy fotografií a kronik.

Poznejte Jistebnici jinak
Kdy: Sobota od 15 hodin
Kde: Náměstí Jistebnice
Za kolik: Vstupné se nevybírá
Proč přijít: Zažít Jistebnici jinak můžete v prostoru před radnicí, kde bude kavárna, také promítání historických fotek a krátkých filmů, soutěž
o nej podzimní buchtu, tvořivé dílny, divadlo či lanová dráha a malování křídami zabaví především děti. Vystoupí jistebnický sbor a tanečníci ze Sedlce- Prčice a chybět nebude muzika a víno z Pálavy. Šálky s sebou.

Dášenka čili život štěněte
Kdy: Neděle od 10.30 hodin
Kde: Loutkový sál Kulturního domu Soběslav
Proč přijít: Vezměte své malé ratolesti na (nejen) loutkovou divadelní pohádku na motivy Karla Čapka. 

Nakrmte vzácnou šelmu
Kdy: Neděle od 14 hodin
Kde: Zoo Tábor – Větrovy
Za kolik: Běžné vstupné
Proč přijít: Hvězdou nedělního obědvání se stane fosa madagaskarská – jedno z raritních zvířat táborské zoo. Mimořádné komentované krmení ošetřovatelé zpestří informacemi ze života šelmy, která je na listině ohrožených druhů.