Den otevřených dveří na Střední odborné škole ekologické a potravinářské

Kdy: V pátek od 15 do 17 hodin

Kde: Sošep Veselí nad Lužnicí

Střední odborná škola ekologická a potravinářská Veselí nad Lužnicí pořádá pro uchazeče o studium a jejich rodiče Den otevřených dveří, který se koná v pátek 17. ledna od 14 do 17 hodin.

Program:
- prohlídka školy a domova mládeže
- informace o studijních oborech a přijímacích zkouškách
- prohlídka školního terária s chovem hadů a ještěrek
- prohlídka školního akvária s chovem exotických ryb
- exkurze do školního minipivovaru, ochutnávka nealkoholických a alkoholických piv
- degustace mléčných výrobků ze školní minimlékárny
- prezentace akciové společnosti Madeta, závod Planá nad Lužnicí, ochutnávka sýrů

Kníže pornofolku zazpívá v Táboře

Kdy: V sobotu od 20 hodin

Kde: Club Garage Tábor

V sobotu od 20 hodin vystoupí v táborském clubu Garage zpěvák, písničkář a básník v jedné osobě Záviš (Milan Smrčka). Znojemský rodák i patriot, ale i cestovatel, který s kytarou přes rameno křižuje země české i cizinu, představí svůj osobitý folk i underground.

V bechyňské Galvíně zahájí výstavu

Kdy: V sobotu od 15 hodin

Kde: Galerie Galvína Bechyně

Slavnostní vernisáž výstavy se uskuteční v Galvíně – galerii & obchodě s vínem v 15 hodin. Obrazy Vlasty Sušerové bude moci veřejnost vidět až do 21. února vždy v otevírací době bechyňské galerie.

Divadlo pro děti: Pohádky a maléHry

Kdy: V neděli od 16.30 hodin

Kde: Střelnice Tábor

Žijí mezi námi. Čarodějnice, strašidla, hastrmani i okřídlené bytosti.


Dohlédnou na bezpečnost sjezdovky

Kdy: V neděli od 10 do 15 hodin

Kde: Areál Monínec

V neděli se uskuteční v lyžařském areálu centra Monínec již 8. ročník preventivně bezpečnostní akce pod názvem Bezpečně na sjezdovce s integrovaným záchranným systémem a rádiem Blaník.V neděli se uskuteční v lyžařském areálu centra Monínec již 8. ročník preventivně bezpečnostní akce pod názvem Bezpečně na sjezdovce s integrovaným záchranným systémem a rádiem Blaník. Policisté, záchranáři a hasiči budou dohlížet nejen na bezpečnost návštěvníků, navíc pro všechny ve spolupráci s rádiem Blaník chystají praktické ukázky, řadu her a soutěží. Jak sdělil tiskový mluvčí policie Miroslav Doubek, vedle tradičních preventivních činností, jako jsou opatření proti krádeži či vykrádání vozidel, případně proti zlodějům, se policisté zaměří na osvětu a dodržování Desatera FIS. „Tedy bezpečnostních pravidel platících na sjezdovce,“ vysvětlil. 

Ochránci zákona budou orientačně měřit rychlost lyžařů a snowboardistů. Z minulých ročníků totiž vědí, že někteří dosahují rychlosti téměř i 70 km.  Lidé si bezpečně vyzkouší pohyb po svahu pod vlivem alkoholu či omamných a psychotropních látek. „K tomu máme k dispozici speciální brýle navozující tento stav,“ naznačil. Na 11. hodinu si všechny složky IZS připravily ukázku záchrany zraněného lyžaře. Záchranáři z hasičského záchranného sboru předvedou svou techniku a ve 13 hodin představí svůj speciální tým, který bezpečně vysvobodí osoby ze zastavené lanovky.