Na místo operační důstojníci podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů hasiče z profesionální jednotky ze stanice Strakonice a z jednotek SDH obcí Strakonice, Přešťovice a Štěkeň a také výškovou techniku.

"Hasiči průzkum na místě požáru ukázal, že požár ničí celou střechu zemědělského stavení, které majitel využívá jako opravnu automobilů a sklad náhradních dílů. Střecha v době příjezdu hasičů hořela kompletně, následně se celý krov propadl. V objektu nikdo nebyl a také nemáme informaci, že by byl někdo zraněn. Hasiči nemuseli nikoho evakuovat," uvedla Vendula Matějů.

Dílo sprejerů. Ilustrační foto.
Policisté dopadli mladé sprejery, kteří vloni řádili ve Strakonicích

Vzhledem k tomu, že nebylo možné vstoupit dovnitř objektu, bylo nejúčinnější hašení zvnějšku, především z automobilové plošiny. Krátce před půl třetí ranní dostaly jednotky požár pod kontrolu. Na místo byla pro dohašování povolána další posilová jednotka - jednotka místních dobrovolných hasičů.

"Požár není dosud zcela zlikvidován. Dohašovací práce trvají v případě požáru střech často několik hodin kvůli tomu, že je nutné střešní konstrukce rozebrat a řádně prolít vodou. Zasahující jednotky velitel zásahu v ranních a nyní dopoledních hodinách odesílal zpět na základny podle toho, jak dohašovací práce postupují," vysvětlila ve středu po poledni Vendula Matějů.

Lupič, zloděj - Ilustrační foto
Z domu zmizely šperky a jízdní kolo

Na požářiště již nastoupil vyšetřovatel HZS společně s Policií ČR. Vzniklá škoda byla v tuto chvíli stanovena na dva miliony korun, hodnota uchráněného majetku činí předběžně tři miliony. "Je však možné, že tyto částky se budou v průběhu šetření měnit. Příčina vzniku požáru je zatím neznámá," doplnila mluvčí hasičů.