Do Branné vyjely podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů osádky čtyř cisteren a dvou dopravních automobilů profesionálních hasičů ze stanice Třeboň a jednotek dobrovolných sborů z Branné a Lomnice nad Lužnicí.

"Na místě hasiči zjistili, že hoří v nedávno postaveném rodinném domě. Ohnisko požáru našli u jídelního stolu umístěného v obývacím pokoji spojeném s kuchyní. Stůl se šesti židlemi byl shořelý kompletně, požár ničil také zánovní kuchyňskou linku, okna a další vybavení místností," popsala Vendula Matějů.

Ilustrační foto.
V Řečici hořelo. Za oheň mohla svíčka

Zasahující jednotky dostaly oheň pod kontrolu okolo půl šesté. Podařilo se jim zabránit rozšíření požáru do podkroví, které bylo před plameny zcela uchráněno. Úplnou likvidaci požáru včetně odvětrání velitel zásahu nahlásil v 6.41 hodin.

"Na požářiště pak nastoupil vyšetřovatel hasičského záchranného sboru, který stanovil jednoznačnou příčinu vzniku požáru, a to nedbalost v podobě ponechání zapálené svíčky ve svícnu právě na jídelním stole," uvedla mluvčí.

Škoda na zařízení obývacího pokoje a kuchyně a na oknech včetně velkého francouzského okna byla vyčíslena na půl milionu.

"Nemáme informaci, že by byl někdo zraněn," dodala Vendula Matějů.

Požár domu v Jindřichově Hradci v Bratrské ulici způsobila zapálená svíčka na adventním věnci.
Zařízení bytu začalo hořet kvůli zapálené adventní svíčce