Jsme stabilní a vůči státu a zaměstnancům nemáme žádné závazky. Tímto ujištěním informoval ve středu o stavu Kovosvitu jeho generální ředitel Libor Kuchař, jenž firmu vede od začátku letošního roku.

„Kovosvit mohu prohlásit za stabilní firmu, které se daří trvale hradit závazky po splatnosti, ale státu ani zaměstnancům již nedlužíme. Závazky máme vůči našim obchodním partnerům a finančním institucím,“ upřesnil zdravotní stav firmy, kterou loni po finančním krachu koupila společnost Jaroslava Strnada Industry Innovations. Od ledna již dluhy snížili o 60 milionů korun a daří se jim dodržovat dohodnuté splátkové kalendáře. Zdroje našli jak ve starých zásobách, tak i u svého akcionáře.

Sezimovoústecká společnost má vysoké cíle, již letos se chce vrátit na čísla před krizí a vyrobit a prodat stroje za 1,6 miliardy, což je proti loňskému plánu nárůst o téměř padesát procent. Aby Kososvit k tomuto objemu došel, musí prodat 355 strojů. Za první čtvrtletí letošního roku dosáhl na 330 milionů a 68 strojů. „Na tomto obratu se významně podílí slévárna, z celkové částky její podíl představuje 390 milionů. Slévárna nadále zůstává naší součástí a i do budoucna s ní počítáme,“ vyvrátil Libor Kuchař domněnky, že slévárnu chce majitel prodat. Doplnil, že záměrem nového vlastníka není ani změna výrobního programu a nadále jejich vlajkovou lodí zůstávají obráběcí stroje, které mají přinést více než miliardu korun.

Ke stabilizaci firmy podle slov generálního ředitele pomohlo především personální zajištění obchodu, kdy postavili nový tým obchodníků, a to především pro tuzemský trh, jenž představuje polovinu tržeb společnosti. Ve výrobě se nicméně dosud nepodařilo obsadit všechna volná místa po pracovnících, kteří loni závod opustili. I nadále se proto Kovosvit musí spoléhat na agenturní pracovníky. V současné době jich využívají pětašedesát. „Bez nich bychom si zajištění výroby nedokázali představit,“ připustil ředitel. Nová kolektivní smlouva pak zaměstnancům zaručuje výhodnější strukturu mzdy, která se od dubna vrátila do předkrizového období a na úkor pohyblivé složky se lidem zvýšila základní část výplaty.

„Od července připravujeme také motivační složku mzdy, kdy zaměstnance dělnických profesí chceme poměrně výrazně motivovat na ekonomický výkon společnosti,“ upřesnil Libor Kuchař k metodě, jež má být obranou proti dalším výpovědím.

Úkolem nového vedení Kovosvitu je také návrat značky na ruské trhy, které by měly přinést 200 milionů, zvýšit podíl vývozu do Polska, udržet asijské trhy a nadále se soustředit na země Evropské unie. Pomoci k tomu má nový stroj s unikátní technologií, která dovoluje v jednom pracovním prostoru navařování kovů a zároveň i obrábění dílců. Tento hybrid vyvíjeli a testovali celkem tři roky a technologii vlastní společně s Výzkumným centrem pro strojírenskou výrobní techniku a technologii ČVUT. V současné době technologie získala patent u Úřadu průmyslového vlastnictví v ČR a běží řízení k uznání mezinárodního patentu. V příštím roce již Kovosvit předpokládá prodej prvních strojů, které u vyráběných dílců výrazně snižují riziko vnitřních vad.