Průběh hlavního dostihu na závodišti na Kratochvíli byl poměrně dramatický. Dvakrát totiž došlo k pádu koně z vedoucí pozice a nakonec jich do cíle dorazilo z původních sedmi jen pět. „Startovní pole bylo kvalitní. Gejzír je dobrý kůň, ale bylo to jeho první letošní běhání a dostihy v nohách mu trochu chyběly,“ byl si vědom. „Také se to trochu projevilo.“

Po pádu dvou soupeřů se Novák s Gejzírem postupně posouvali vpřed. „Pořád jsem se ale snažil mít koníka trochu schovaného. Usadil jsem se za Wotanem, kterého vedl Adam Čmiel. Nějakých pět set metrů před cílem jsem ho podjel a šli jsme do finiše,“ popisuje průběh závodu.

Jenže vyhráno ještě zdaleka nebylo. „I když je to starý matador, tak se mi v cílové rovince Gejzír trochu zakoukal. Wotan se na nás dotáhl a nakonec to byl pro diváky krásný souboj. Bylo to hezké a po boji jsme nakonec šťastně vyhráli,“ neskrýval značnou spokojenost.

Výhra ve Velké netolické má mezi dostihovými jezdci svou váhu. „Netolice mají velkou tradici a běhá se tady jednou za rok. Velká netolická má své jméno a jsem rád, že se nám podařilo vyhrát,“ ještě jednou zdůrazní.

Ačkoliv se na Kratochvíli závodí skutečně jen jednou za rok, areál byl připraven na jedničku. „Pomohlo i počasí a dráha byla v ideálním stavu. Panu Kučerovi a jeho spolupracovníkům patří obrovské poděkování, jaké závody připravil. Diváků přišlo také hodně a dobře se bavili,“ chválil netolické pořadatele.

Na letošní Velkou pardubickou se zkušený žokej chystá s Playerem. „Je to kůň z mé stáje a hodně mu věřím. Mohli bychom být úspěšní,“ je přesvědčen.