První medaile mu zacinkala už mezi žáky 10 – 11 let, a to díky Ondřeji Kozojedovi, který i přes tentokrát četné chyby v závodě vybojoval prvenství. Pro jeden ze svých nejlepších výsledků si dojel na severozápad Čech Jan Žirovnický, který bral mezi mladšími žáky 7. místo. Svůj životní výsledek si ze Sokolova přivezla Natálie Stuchlíková, která tentokrát přidala k tradičně kvalitnímu plavání dobré výkony na kole i v běžecké části a získala bronz.

Pro starší žáky se stal předposlední pohárový podnik vítanou prověrkou na nadcházející Závod olympijských nadějí. Zvládli ji znamenitě – Robert Kostlán si přisvojil prvenství a Martin Kozojed se ze závětří prodral na 3. příčku, kterou vybojoval o jedinou desetinu sekundy. Naopak David Korous se po slibném startu propadl na 8. pozici.

Dorostenec Jiří Stuchlík ladil formu Na Evropský pohár v Žilině, ale po horším plavání a chybě na kole mu solidní běh zajistil už jen 6. příčku.

V kategorii mužů 40 – 49 let skončil Martin Korous druhý, když ve finiši podlehl o necelou vteřinu Rudolfu Coganovi. Na stříbro dosáhl také Vojtěch Vacek v mužském open závodě, a navázal tak na umístění z Mělníku.

Poslední medailový zápis – a opět v barvě stříbra – zaznamenala štafeta Triathlon Teamu Tábor ve složení David Korous (plavání), Martin Kozojed (kolo) a Robert Kostlán (běh), a to i přes pád druhého jmenovaného.

Miloslav Kočí