Třicet pět mladých karatistů ze všech tří tréninkových destinací Karate-P-Klubu se sešlo na turnaji dětí a mládeže v Milevsku. Utkali se spolu v kata i kumite a vypsány byly čtyři kategorie.

V kategorii 9. – 8. Kyu (bílé a žluté pásy) kraloval Ondřej Pittner, za kterým se umístili František Sedlář a Damián Matoušek. Mezi 7. – 6. Kyu (oranžovými a zelenými pásy) se radoval z prvenství Nicolas Bělohoubek před Vojtěchem Pittnerem a třetím Tomášem Votlučkou. V kategorii 5. – 4. Kyu (fialové pásy) dominovala Nela Sumerauerová, za kterou následovali Jan Reinisch a Eliška Havlová. V nejvyšší kategorii 3. – 2. Kyu (hnědé pásy) si zlato zajistila Zuzana Šilhavá, stříbrný byl Matěj Ondruš a bronzová Hana Lípová.

Úspěšná výprava Sokola Tábor po turnaji v Jablonci. Zleva Adéla Borovičková, Lucie Matušicová, trenér David Voráček, Eliška Albertová, Sebastian Doubek, Samuel Zivčák, trenér Karel Zivčák, Adam Laškaj. Foto: Šárka Matušicová.
Judisté Sokola Tábor sbírali body u Nisy, Jan Mašek stál na bedně


Trenér Karate-P-Klubu Tábor Josef Pěknic po turnaji poznamenal: „Dobře jsme potrénovali na blížící se další turnaj mládeže , který se bude konat 3. června v Českých Budějovicích. Píle, tvrdý trénink a snaha ze strany cvičenců i trenéra je samozřejmě znát, a ti, co pravidelně trénují, na závodech pak všechno zúročí,“ zdůraznil kouč.