„Nedokáži posoudit, jestli to byl z naší strany nejlepší zápas, každopádně to byl z určitě sympatický výkon. Co je to však platné, když vítězství opět nemáme a už bychom ho přitom tolik potřebovali,“ bezradně rozhodil rukami trenér Fio basket Karel Forejt.

Jindřichův Hradec totiž po třech čtvrtinách vedl o šestnáct bodů 76:60 a byl na nejlepší cestě k premiérové výhře. Závěrečnou část však Jihočeši nezvládli a prohráli ji 29:8. „Byl to nešťastný zápas. Tři čtvrtiny jsme byli lepším týmem, ale poslední čtvrtka všechno zhatila. Nedá se přitom říct, že by Kolín v poslední části zápasu přidal. My jsme se ale lekli vítězství a zápas jsme si prohráli sami,“ krčí smutně rameny Forejt.

Podle něj došly klíčovým oporám jeho mužstva v závěru síly. „Bylo to vidět třeba na Upchurchovi. V prvních třech čtvrtinách hrál výborně a měl hlavní podíl na vybudování našeho náskoku. Ke konci však začal pod vlivem únavy zakončovat zbrkle, střílel z nepřipravených pozic a náskok jsme ztratili. V některých situacích, kdy jsme se k volné střele dostali, nám zase chybělo štěstí,“ smutní kouč.

Na první vlaštovku v podobě výhry jindřichohradečtí basketbalisté dál netrpělivě čekají. Nejbližší příležitost k zisku prvních ligových bodů budou mít Jihočeši už zítra, kdy v domácí hale hostí Slunetu Ústí nad Labem. „Co k tomu říct, přijede další velmi kvalitní soupeř, ale budeme bojovat. Ústí nepatří k našim oblíbeným soupeřům, na druhou stranu každý zápas je jiný a nám nezbývá než věřit,“ říká k nejbližšímu utkání trenér Forejt.

Zápas se hraje zítra od 18 hodin a tým Fio basket opět bude potřebovat podporu fanoušků.

Nálada v kabině je i přes neuspokojivé výsledky výborná a hráči jsou bojovně naladěni. V tomto směru jsou určitě velkým přínosem srbské posily Edi Sinadinovič a Ratko Petrič.

„Jsou samozřejmě povahově jiní než Američani. Jsou velice přátelští, jde ale o to, aby byli také platnými hráči,“ přeje si Forejt.

Jednodušší je se srbskými basketbalisty rovněž komunikace. „Dorozumíváme se anglicky, ale Srbové rozumí občas i češtině. A funguje to i naopak. I nám je jejich jazyk blízký,“ říká na adresu basketbalistů ze Srbska Karel Forejt.