Začátek utkání přinesl drtivý nástup francouzského celku. Hosté zaznamenali v řadě úvodních pět bodů. Jihostroj si první bod připsal až díky zkaženému podání Paříže. Druhý jim přinesl dotyk sítě soupeře. Domácí pak dokázali zablokovat další útok soupeře, ale následně Kuliha zkazil podání. Skóre se pak dostalo na 6:9 a svůj náskok Paříž postupně zvyšovala až na 11:17. Odstup šesti bodů si udržovala také při stavu 14:20. Následovala série zkažených podání. Nejdříve jej pokazil Kriško, pak soupeř a následně i Kuliha za domácí. Za stavu 17:23 pak úspěšným útokem Kuliha odrazil únik Paříže, ale následovalo zkažené podání Habra. První set poté nekompromisně ukončil Ivovič.

Během první přestávky mezi sety prezident Jihostoje Jan Diviš pogratuloval Pavlu Valachovi k jeho 60. narozeninám.

Druhý set začal prvním bodem domácí Fila. Druhý pro Jihostroj přidal z podání Habr, svůj následný pokus ale zkazil a daroval Paříži bod. Nedorozuměním Habra s Machem při příjmu pak hosté srovnali na 2:2. Paříž posléze zkazila útok a úspěšným výpadem Kriška se domácí dostali do vedení 4:2. To však dlouho nevydrželo, Paříž srovnala na 5:5. Vedení Jihočechům vrátil Michálek kříženou smečí. Vedení se hosté ujali za stavu 6:7 a po ráně Michálka do sítě odskočili na dvoubodový rozdíl. Ten měli i za stavu 8:10. Paříž pak odskočila, ale na 10:12 dotáhl Mach. Bohužel poté Fila zkazil podání, což ale opakoval i soupeř. Parádní servis naopak předvedl Kriško, Jihostroj byl na jediný bod a po dalším ostrém podání Kriška Paříž nedokázala zakončit a stav byl vyrovnaný 14:14. Paříž se posléze ocitla v síti a Jihostroj šel poprvé do vedení. Kriškovo další ostrý servis znamenal dvoubodový náskok a hala byla ve varu. Kriško pak ale zkazil, Michálek nevybral servis soupeře a bylo vyrovnáno. Michálek ale vše napravil a vrátil Jihočechům vedení. Francouzský tým se pak dostal do vedení 17:18, následný dvoubodový rozdíl stáhl Fila. Následně ale Sobotka zkazil podání. Opět Fila stáhl na 19:20. Po dalších dvou bodech hostů zabojoval Mach a upravil na 20:22. Blok Michálka následně znamenal nadějné skóre 22:23. Zásluhou Michálka ještě domácí dokázali přidat ještě jeden bod, ale to bylo vše. Paříž ovládla i druhý set.

Třetí hru začal úspěšným útokem domácí Fila. Spolu ještě s Machem pak zablokovali útok soupeře, snížení zaznamenal Bersani. Po zkaženém podání Trommela Jihostroj vedl 4:2. Dvoubodový náskok si domácí udržovali díky úspěšnému Michálkovi při stavu 6:4, pak ale Kriško své podání poslal do sítě. Zpět dvoubodový rozdíl vrátil pohotový Sobotka na síti. Hosté srovnali krok při sedmi bodech na každé straně. Zkaženým podáním soupeře se zpět do vedení dostali domácí. Posléze vedli i hosté 9:10, aby domácí nejdříve vyrovnali a pak se dostali zpět do vedení.  Za stavu 11:11 Jihostroj však zkazil příjem. Vyrovnáno bylo i za stavu 14:14. Výborně podávající Kriško pak propasíroval míč přes pásku, ale následně další svůj pokus na polovinu soupeře nedostal. Skóre bylo po šestnácti. Když poté byl blok domácích v síti, hosté vedli 18:20. Domácí trenér Svoboda na vývoj třetího setu reagoval střídáním Zapletala za Habra. Tah se podařil, domácí prokázali velkou bojovnost, příjem honili po celé hale, ale i tak srovnali na 20:20. Následným úspěšným servisem Fily dokonce šli do vedení. Jihočeši se rvali jako lvi, předvedli senzační příjem těžkého míče a blokem Kriška odskočili na dvoubodový únik. Fila se pak ve vynikající atmosféře odhodlal k technickému servisu, který překvapil i soupeře, a poslal svůj tým do tříbodového vedení. Když Kriško vytloukl pařížský blok, Jihostroji chyběl jediný bod k vítězství ve třetím setu. Ten přišel zásluhou chybující Ivoviče v útoku, jehož aut znamenal výhru 25:21.

Jihočeši tak proti favoritovi dostali šanci čtvrtého setu, čímž odměnili i vynikající fanoušky. I ve čtvrtém setu zůstal mezi náhradníky domácí smečař Kuliha, který postupně vypadl ze zahajovací sestavy úplně. A i přes vynikající koncovku v podání Zapletala na nahrávce čtvrtý set začal opět Habr. Po dvou bodech na každé straně se pak neskutečně na síti rval blokař Mach a nakonec na několikátý pokus poslal Jihostroj do vedení. Po vyrovnání na 5:5 se dvakrát prosadil Michálek a Jihočeši rázem vedli 7:5. O dva body vedli i při stavu 9:7 a díky Machovi zvýšili na tříbodový rozdíl. Když se Paříž zmáhala, tak Habr dvakrát výborně servíroval a domácí vedli 13:9. Francouzský tým pak ztrátu stáhl na 14:14. Diváci se posléze dočkali krásné výměny z obou stran, kterou ukončil Kriško a zajistil Českobudějovickým vedení 16:15. Domácím se povedlo utéct na 18:16 i díky spolupráci Habra a zakončujícího Sobotky. Naopak na hostující straně se úplně přestal prosazovat dříve neomylný Trommel. Když jej v dalším útoku zablokovali domácí, vedli 20:17. Trommel pak zjevně nervózní ani nezakončil na polovinu soupeře, ale následně Habr zkazil podání. Za stavu 21:19 pak Michálek promáchl svůj útok a Paříž se dostala na rozdíl jediného bodu. Při stavu 21:21 pak opět kouč Svoboda sáhl ke střídání Zapletala za Habra na nahrávce. Kriško mířil do autu a do vedení šla Paříž. Rázně však vyrovnal Mach. Díky bojovnosti Fily na příjmu, nahrávce Zapletala a zakončujícímu Michálkovi šel Jihostroj do vedení 23:22. To ale ztratil díky chybě Fily na podání. Chyboval ale i soupeř a daroval domácím setbol. Ten hosté odvrátili vytlučeným blokem. Paříž pak útočila na vítězství v utkání, ale Michálek se nezalekl a tvrdým útokem vyrovnal na 25:25. Ale Kriško podlehl situaci a zkazil podání. Podobně si ale vedl i Fidon. Když pak Trommel útočil do autu, měl Jihostroj další setbol za stavu 27:26. Ten odvrátil Ivovič. Kvůli špatnému postavení domácích získali hosté další mečbol. Jeho dokonání zamezil útočící Fila. Ten pak vyrovnal i znovu na 29:29. Pak se opět podařilo Paříži nejdříve odskočit a když Kriško útočil do autu, hosté vyhráli čtvrtý set a tím pádem i celý zápas.

VK Jihostroj České Budějovice – Paris Volley 1:3 (-18, -23, 21, -29)

Jihostroj ČB: Mach, Habr, Sukuba, Fila, Kuliha, Kriško - libero Hupka. Střídali Sobotka, Zapletal, Michálek.

Paris Volley:  Hernan, Trommel, Van der Veen, Ivovic, Kreek, Bersani – libero Steuerwald. Střídali Tuitoga, Brizard,

Diváci: 1800. Hrací čas: 119 minut.