Česká unie sportu Tábor vyhlásila nejlepší sportovce okresu za rok 2017. Stal se jím Martin Šonka.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováHvězdou sobotního večera v hotelu Palcát se stal letecký mág Martin Šonka. Zaplněný sál odměnil sympatického a skromného vicemistra světa série Red Bull Air Race a mistra republiky v letecké akrobacii kategorie Unlimited dlouhotrvajícím potleskem. A naprosto zaslouženě. V průběhu večera rozdal spoustu autogramů, ale i nespočetněkrát zapuzoval před objektivy fotoaparátů a mobilů.

Česká unie sportu Tábor vyhlásila nejlepší sportovce okresu za rok 2017.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováČeská unie sportu Tábor vyhlásila nejlepší sportovce okresu za rok 2017.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováNa pomyslné stupně vítězů ho doprovodili táborští atleti – stříbrný
Štěpán Svoboda
a bronzová Adéla Záhorová. Trojnásobný stříbrný medailista mistrovství republiky ve skoku vysokém vylepšil osobní rekord na 207 cm, ale i loňské třetí místo v anketě. Jeho oddílová kolegyně nasbírala na domácích šampionátech v dálce a trojskoku dokonce šest cenných kovů a dvě patnáctá místa na juniorském ME.

Česká unie sportu Tábor vyhlásila nejlepší sportovce okresu za rok 2017. Stal se jím Martin Šonka.
OBRAZEM: Sportovci tleskají staronovému králi: titul obhájil Martin Šonka

V soutěži kolektivů se po roční odmlce vrátili na trůn druholigoví fotbalisté FC MAS Táborsko, druzí skončili hokejisté HC Tábor a třetí triatlonisté E.ON Triathlon teamu Tábor.

Na slavnostním vyhlášení bylo tradičně odměněno i sedmnáct nadějných mladých sportovců v kategorii Talent roku. Do Síně slávy byli uvedeni tři zasloužilí tělovýchovní pracovníci. Sportovní cenu města Tábora spojenou se vstupem do síně slávy tělocvikářů získala Alena Heršálková.

Sportovní hvězdou táborského Deníku se stal klub amerického fotbalu Tábor Foxes.

SOUHRN VÝSLEDKŮ ANKETY

Jednotlivci

1. místo: Martin Šonka (letecká akrobacie)
2. místo: Štěpán Svoboda (atletika - skok vysoký)
3. místo: Adéla Záhorová (atletika - dálka, trojskok)
4. místo: Jakub Ťoupalík (cyklistika)
5. místo: Jakub Navrátil (fotbal)
6. místo: Lukáš Červenka (triatlon)
7. místo: Matyáš Fiala (cyklistika)
8. místo: Jakub Matušík (lední hokej)
9. místo: Martin Hána (karate JKA)
10. místo: Adam Bočánek (softbal)

Kolektivy

1.místo: FC MAS Táborsko (fotbal)
2.místo: HC Tábor muži (lední hokej)
3.místo: E.ON Triatlon team Tábor (triatlon)

Talent roku

Nikola Korousová (triatlon)
Pavel Švec (softbal)
Lucie Švejdová (karate)
Marek Marvan (atletika)
Michal Duben (lední hokej)
Miroslav Vondruška (americký fotbal)
Adéla Krejčová (volejbal)
Natálie Tichá (moderní gymnastika)
Kamila Janů (cyklistika)
Marie Slabá (sportovní gymnastika)
Adam Zadražil (fotbal)
Sofie Furtáková (krasobruslení)
Žaneta Chudá (veslování)
Zuzana Uhlířová (bowling)
Anna Hrdinová (cyklistika)
Thea Petrů (kuželky)
Denisa Križanová (synchronizované plavání)

Síň slávy

Česká unie sportu Tábor vyhlásila nejlepší sportovce okresu za rok 2017.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováFrantišek Anděl
Je oceněn za dlouholetý přínos ve fotbale. Obětavý funkcionář FC MAS Táborsko začínal na Soukeníku ve Spartaku Sezimovo Ústí. František Anděl byl u všech úspěšných let sezimoústeckého a později i táborského fotbalu. Asistoval u všech postupů až do druhé nejvyšší soutěže. Dlouholetý úspěšný předseda Sportovně technické komise Okresního fotbalového svazu.

Česká unie sportu Tábor vyhlásila nejlepší sportovce okresu za rok 2017.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováLudmila Jakubcová
Členka Sportovního klubu Viktoria Tábor Ludmila Jakubcová byla, a stále je sportovkyní tělem i duší, nadšená jakýmkoliv pohybem. Svůj sportovní život zasvětila volejbalu a gymnastice. Ve speciální škole založila sportovní klub Fopik pro mentálně postižené. Dodnes se jim aktivně věnuje, organizuje a objíždí s nimi sportovní soutěže. Zároveň je trenérkou malých gymnastek ve Sportovním klubu Viktoria Tábor.

Česká unie sportu Tábor vyhlásila nejlepší sportovce okresu za rok 2017.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováVladimír Mikulec
Vladimír Mikulec je opravdovou žijící legendou táborského fotbalu. Dlouholetý a úspěšný fotbalový trenér. Podstatnou část své bohaté kariéry prožil s fotbalovým klubem VS Tábor, kterému napomohl k velkým úspěchům s dorosteneckými i dospělými mužstvy. Trénoval i další mužstva táborského okresu, stejně jako kluby za jeho hranicemi. Neuvěřitelná je jeho vitalita i v devadesáti letech.

Sportovní cena města Tábora

Česká unie sportu Tábor vyhlásila nejlepší sportovce okresu za rok 2017.Zdroj: Deník/Alena ŠatrováAlena Heršálková
Bývalá výborná atletka, nyní tělocvikářka a ředitelka školy a předsedkyně Okresní rady Asociace školních sportovních klubů.