Strhující partie s nadmíru dramatickou koncovkou, která nastěhovala postupovou radost do hostující šatny – takový byl vývoj utkání druhého kola Českého poháru házenkářů mezi domácím Spartakem MAS Sezimovo Ústí a Jiskrou Třeboň.

SPARTAK MAS – TŘEBOŇ
27:28 po s.h. (13:13, 22:22)

Do sezimoústecké haly přijel krajský rival, který ještě v loňské sezoně brázdil extraligovými vodami, ale od té nadcházející bude právě soupeřem Spartaku MAS ve druhé lize.

Hráči Sezimova Ústí vykročili za svým postupovým cílem parádně. Od stavu 2:2 navázali zejména díky koncentrované obraně osmibrankovou šňůru a v 16. minutě vedli už 10:2. Hosté od rybníku Svět si však poté vzali oddechový čas, vysunuli obranu, a navíc dokonale využili dvouminutovou přesilovku, při které skórovali hned čtyřikrát. Tímto nástupem se znovu dostali do tempa. Ještě tři minuty před přestávkou sice vedl celek Spartaku MAS 13:10, Jiskra se ale zlepšenou hrou stihla propracovat k poločasovému vyrovnání.

Druhá půle měla vyrovnaný průběh. Sezimoústečtí si nejprve opět vypracovali slibný tříbrankový náskok (17:14), třeboňský rival ho ale dokázal vymazat. Ve zbylých minutách se hosté dokonce dvakrát ujali vedení, ani Spartak se ale nechtěl s porážkou jen tak smířit a zápas dospěl do dramatické koncovky v podobě „sedmičkového" rozstřelu.

O osudu střetnutí nakonec nerozhodla ani série pěti sedmimetrových hodů, ve které byli úspěšní čtyři exekutoři na obou stranách. A tak přišla na řadu „náhlá smrt" s přívlastkem „kdo nedá, končí". Třeboňský Kubík svou roli zvládl, stejně jako na druhé straně Havel a následně i další hráč Jiskry Vitha. Vzápětí se na značku sedmimetrového hodu postavil sezimoústecký Svoboda, a protože neproměnil, otevřely se dveře do třetího pohárového kola třeboňským házenkářům.

Zastupující kouč domácího týmu Rostislav Radimecký (hlavní kouč Petr Havel byl v zahraničí) viděl příčinu porážky jinde než v nevyzpytatelné loterii sedmiček: „Utkání jsme si prohráli už v řádné hrací době, kdy jsme během úvodních patnácti minut vstřelili prakticky tolik branek, jako ve zbylých pětačtyřiceti minutách. Promrhaný zápas hráče mrzí, ale chuť si mohou spravit už tuto neděli v Plzni, kde zahajujeme nový ročník druhé ligy proti Košutce."

Perličkou střetnutí se stal letošní první start Vojtěcha Štěcha v barvách Sezimova Ústí. Právě tento hráč patřil ještě v minulé sezoně do kádru třeboňské Jiskry. Ani jeho pět branek do sítě svého bývalého mužstva ale k postupu Spartaku MAS do dalšího kola nevedlo.

SESTAVA A BRANKY SPARTAKU MAS: Sedláček, Janků – M. Bláha 6, Štěch 5, Svoboda 5, Havel 3, Zůbek 1, Sechovec 1, Hladký, Král, Kejval, P. Brožek, Koutenský, Ubl.