Tentokrát se stal jeho dějištěm terén v okolí Lovosic. Severní vítr nebyl pro závodníky z Táborska ani trochu krutý, ba naopak – do jejich bohaté sbírky úspěchů přibyly další tři medaile.

David Němeček si v kategorii starších dorostenců doběhl pro stříbro a po dvou pohárových závodech se usadil na čele prozatímního pořadí seriálu. Ze druhého místa se radovala v cíli lovosického podniku také také Linda Rechtoriková, což ji v kategorii ženy A posunulo na průběžnou 5. pozici. Třetí cenný kov přibalil do bagáže borotínských Delfínů benjamínek Vojtěch Čapek – v kategorii nejmladších žáků obsadil 3. příčku a stejné pořadí mu náleží i v celkovém hodnocení.

Do desátého místa se ve svých kategoriích prosadili i další zástupci Borotína. Kateřina Kubešová zakončila klání žen B na 6. místě, Miloš Němeček skončil ve stejné mužské kategorii sedmý (patří mu 3. příčka v průběžném hodnocení poháru). Mezi muži A bral David Palivec 8. místo a nejmladší žák Lukáš Holub se prosadil na 9. pozici.

Třetím závodem bude letošní Český pohár pokračovat v sobotu 9. června a jeho organizace se ujmou Malenovice u Frýdku-Místku.