Turnaj určený široké veřejnosti je součástí celoročních akcí pořádaných Českou unií sportu Sportuj s námi. Už v předchozích ročnících zaznamenali pořadatelé neobyčejný zájem startujících, když se v kuželně Lokomotivy Tábor koulelo od rána do večera. I letos očekávají organizátoři akce početné řady startujících.

„Jsme rádi, že jsou kuželky tolik oblíbené a počet jejich příznivců každoročně roste tak, že nejsme schopni kapacitou kuželny vyhovět všem zájemcům” prozradil za pořadatele akce Zdeněk Krátký.

Turnaj pro neregistrované hráče se uskuteční v čtyřdráhové kuželně KK Loko Tábor na Blanickém předměstí v sedmi různých věkových kategoriích jednotlivců a družstev.

Žákovské kategorie jsou vypsány pro pětičlenná družstva, která se utkají již od 8 hodin v dopoledním programu. Odpoledne od 13 do 19 hodin bude vyhrazeno pro širokou veřejnost, která bude bojovat nejen v soutěži jednotlivců, ale i v soutěži tříčlenných týmů. Letošní novinkou bude i ocenění pro nejlepší ženské družstvo.

Získá Zámečník zlatý hattrick?

V kategorii mužů obhajuje prvenství dvojnásobný vítěz Ivan Zámečník. Podaří se mu zlatý hattrick a zvítězí i potřetí? „Tak samozřejmě bych chtěl opět vyhrát. Otázkou bude, co na to soupeři,” nepodceňuje Zámečník své soky.

Mezi ženami byla loni nejúspěšnější Blanka Heřmánková, která nebude chybět ani letos. „Nedělám si žádné naděje. Netuším, s jakou formou se představím letos. Spokojená budu, pokud skončím na bedně,” naznačila své možnosti loňská vítězka, která se věnuje především bowlingu.

Ilustrační foto.
Druholigoví kuželkáři nechali Konstruktivě zazpívat kanára


Tradičními účastníky bude i partička sportovních nadšenců BSPOŽ z Blanického předměstí, která si nenechá ujít příležitost vyzkoušet si jakékoliv sportovní odvětví. Jejich ambice nejsou přehnané. Naopak znají své možnosti. „Není třeba vyhrát, ale zúčastnit se. Proto vyrazíme už potřetí,“ říká s úsměvem Vlaďka Stráňková.

Svou základnu mají v hospůdce u Žida, kde se vzájemně hecují a dlouhodobě připravují na akci. „Tradiční kuželkářskou akci berou všichni jako zábavu, která pomáhá se v tomto bláznivém životě sejít, hodit starosti za hlavu, společně se pobavit a užít si ve správné partě to nejlepší,“ tvrdí Karel Ilčík, někdejší fotbalový činovník a jeden z členů týmu.