Svou suverenitu na dlouhých tratích potvrdila na východě Čech juniorská reprezentantka Klára Mazalová. Na distanci 1500m PP překonala patnáct let starý juniorský rekord České republiky, jehož hodnotu posunula o více než dvě vteřiny na fantastických 14:33,99 min. Tímto časem splnila další kvalifikační čas pro účast na červnovém juniorském mistrovství Evropy v polské Poznani. S velkým náskokem si navíc doplavala pro zlato na trati 800 m PP.

Skvěle si v Pardubicích počínala také patnáctiletá Sára Studená. Všech sedm svých pardubických startů přetavila v cenné kovy. Pro prvenství si doplavala v závodech na 50 m PP, 50 m RP,100 m RP a 200 m PP. Stříbro získala na 400 m RP a 50 m BF (dvě klasické ploutve) a třetí skončila na 100 m PP. Díky svým výkonům se ocitla v hledáčku reprezentačního trenéra juniorů pro nadcházející období.

V kategorii D do 13 let si vydobyl stříbro a bronz Klářin mladší bratr, dvanáctiletý Václav Mazal.

Mezi muži si dohmátl Matěj Novotný pro stříbro v závodě na 400 m PP a bronz vyválčil na poloviční distanci. K těmto umístěním přidal 4. místo na 400 m RP.

Výrazné zlepšení prokázala ve městě perníku patnáctiletá Kristýna Chlachulová, která zapsala tři 5. a dvě 6. místa. Dvakrát těsně pod stupni vítězů skončila její vrstevnice Zuzana Novotná. Poslední medailový zápis táborských barev se narodil v závodě štafet na 4 x 200 m. Kvarteto Chlachulová, Novotná, Studená a Mazalová získalo bronz. Ostatní táborští ploutvaři skončili v poli poražených.