Na Šumavě se sešla velmi kvalitní konkurence 130 závodníků ze šestnácti republikových oddílů.

O jednu ze dvou zlatých medailí táborských barev se postarala Barbora Štěpničková. Mezi mladšími žákyněmi ve váhové kategorii ;44 kg si počínala nadmíru zkušeně a všechny soupeřky zdoala na ipon ještě před časovým limitem.

Druhé prvenství pro Sokol vyválčil mladší žák Jan Mašek v kategorii 60 kg. Svůj první duel zvládl podobně jako jeho oddílová kolegyně a uzavřel ho s předstihem, ve druhém udolal soupeře až na body. Jakub Štěpnička bojoval v kategorii mláďat 28,5 – 29 kg s velmi silnou pětičlennou konkurencí, vedl si však výtečně a odměnou se mu stala stříbrná medaile. V klání kategorie mláďat 26 kg mělo táborské judo dvoučlenné zastoupení. Lucii Matušicové se podařilo postoupit ze prvního místa ze skupiny. V boji o finále sice prohrála na ipon, domů si však z Prachatic odvezla bronz.

Její teprve sedmiletý souputník Samuel Zivčák měl v konkurenci starších a vyzrálejších borců těžkou úlohu, a prachatickou Velkou cenu bral především jako výpravu za zkušenostmi. I přesto si vedl velmi statečně a v každém ze zápasů se držel až do konce časového limitu.