Spojené A-družstvo stolních tenistů DDM Soběslav a Stavingu Studená zakončilo letošní sezonu záchranou v celostátní třetí lize, když v závěrečném dvoukole porazilo přímého konkurenta v boji o udržení Lochovice a remizovalo s favorizovanou pražskou Slavií. Sestava mladíků Ladislav Dobiáš, Ondřej Pešek, Radim Šindelář, Jan Ondráček, Tomáš Hložek a Matěj Myler obsadila po napínavém závěru soutěže ve skupině A sedmé místo s bilancí 7 výher, 3 remíz a 10 porážek.

Stejný počet 37 bodů bodů získaly i týmy Slovanu Lochovice a SKUŘ Plzeň, které však měly horší bilanci vzájemných utkání. Proto musí plzeňští stolní tenisté Plzeň do kvalifikace o udržení.

Tomuto riziku se soběslavský DDM vyhnul dvěma úspěšnými výsledky v závěrečných dvou kolech.

„Po nesmírně důležité a těsné výhře nad Lochovicemi 10:8 se náš tým střetl s vedoucí pražskou Slavii a k jistotě záchrany potřeboval bod. Naše družstvo vytáhlo výsledek na 9:6, což mu zajistilo definitně záchranu ve třetí lize a v závěru utkání již chyběla hráčům motivace Slavia se soběslavským odchovancem Petrem Novotným tak uhájila neporazitelnost v letošním ročníku této soutěže,“ konstatoval předseda DDM Soběslav Pavel Hložek.

V dalších soutěžích obsadily soběslavské týmy B, C a D v krajské soutěži, v okresním přeboru a v přeboru Táborska neregistrovaných vždy střed tabulky a zajistily si tím účast i v příštím ročníku. „Potěšitelné je, že v poslední době začala do oddílu docházet řada nových členů, kteří oživili členskou základnu oddílu a dávají šanci na úspěšnou účast v soutěžích i v dalších letech,“ zdůraznil šéf klubu.

Velkou nadějí klubu je především Ladislav Dobiáš. Nejlepší hráč DDM se stal jihočeským dorosteneckým přeborníkem ve dvouhře v kategorii do 19 let. Na tomto klání, které se konalo v Jindřichově Hradci triumfoval ještě společně s Anetou Dúbravcovou ze Lhenic ve smíšené čtyřhře a v deblu dorostenců se spoluhráčem Adamem Poslem z Kardašovy Řečice vybojoval ještě stříbrnou medaili.

„Láďa je také velkou oporou áčka ve třetí lize a za stolní tenis byl vyhlášený nejlepším sportovcem města Soběslavi. Přejeme do dalších let mnoho sportovních i studijních úspěchů. Zároveň bych rád touto cestou za náš oddíl chtěl poděkovat za podporu naší činnosti zřizovateli DDM Tábor a městu Soběslav a našim sponzorům za finanční příspěvky na činnost oddílu,“ podotkl Pavel Hložek.

III. liga sk. A – 21. a 22. kolo
DDM Soběslav/Staving Studená – Slovan Lochovice 10:8
Body domácích: Dobiáš 4, Šindelář 3, Ondráček 1, Myler 1, čtyřhra Dobiáš-Hložek.
DDM Soběslav/Staving Studená – Slavia Praha B 9:9
Body domácích: Dobiáš 4, Šindelář 2, Myler 2, čtyřhra Hložek-Šindelář.