Letošní ročník musel slevit na počtu účastníků, i tak se ovšem bylo znovu na co dívat.

Nepříznivá předpověď počasí tentokrát do města na břehu Lužnice zrovna nelákala, nakonec se ale jelo za velmi příznivých podmínek. „Zajímavé je, že v předchozích letech nám závod propršel. Tentokrát to bylo naopak, bohužel startujících nebylo zdaleka tolik jako předtím," podotkl sekretář závodu a jeden z hlavních organizátorů Robert Skála.

Na start se také v letošním roce postavilo několik velmi zajímavých závodníků. Chválou ověnčil pořadatele paralympijský zlatý medailista a několikanásobný mistr světa Jiří Ježek, v barvách amerického týmu Maloja Pushbikers se představil spolukomentátor Eurosportu Martin Hačecký. Kvalitu dodal soběslavským kláním početná účast borců Sparty Praha a Law Author Cycling Teamu. Právě v jeho barvách závodí i exsparťan Tomáš Okrouhlický, který navázal na své medailové úspěchy z řady předchozích let a letošní ročník ovládl před svým někdejším týmovým kolegou Tomášem Holubem (AC Sparta) a současným parťákem Janem Svobodou.

Na soběslavském náměstí se v roli soupeřů poprvé postavili na start i reprezentanti obou táborských týmů, tedy ČEZ Cyklo Teamu a nového subjektu Cycling Academy Tábor. Co se týče zástupců Táborska, na medailové mety dosáhli bronzový kadet Jakub Ťoupalík (Cycling Academy Tábor) a stříbrná juniorka Denisa Mináriková-Švecová z G-Benedikt Švec cykloteamu Želeč (celkově mezi ženami čtvrtá). Nejlepší mezi kadetkami byla mladovožická Kamila Janů ve službách KH Tour Giant Cycling teamu. Těsně za medialovými pozicemi zůstal junior ČEZ Cyklo Teamu Tábor David Honzák následovaný Janem Gavendou z Cycling Academy Tábor.