Tvrdit muziku turecké Ankary by měli Ivovič a Velič, z postu diagonálního hráče dokáže velké věci vysoko nad sítí Makedonec Gjorgiev.

Toho si musí Jihočeši pozorně pohlídat. „Když se nám podaří jejich univerzála ubránit, je prý turecký tým poloviční," uvažuje nahrávač Jihostroje Petr Zapletal.

Jihostroj v letošní sezoně v Lize mistrů prokázal, že dokáže konkurovat evropským velkoklubům. V domácím prostředí naposledy přehrál velmi silný Berlín. „Myslím, že kvalita tureckého soupeře je srovnatelná s celky z Ligy mistrů," uvažuje trenér.

Podle něj ale Turci, kteří jsou už od včerejška v Českých Budějovicích,  nejsou o nic silnější, než byli Němci z Berlína. „Ale také určitě nejsou o nic slabší."

Varováním pro Jihočechy, kteří mají na skalp silného protivníka nemalý zálusk,  může být fakt, že Turci v pohárovém měření sil vyřadili klub Jastrzebski Wegiel. „To je momentálně druhý nebo třetí tým polské ligy, Turci dokázali porazit soupeře, ve kterém hrají hvězdy jako Lasko, Tischer nebo Kubiak," dokumentuje trenér Jihostroje, že dnešní soupeř přicestoval opravdu s vizitkou vysoké kvality.

A jak je na tom českobudějovický Jihostroj?
V úterý trenér velmi nervózně očekával telefonát od nemocného Davida Juračky. Ten dobral antibiotika a chystal se s lékaři na důkladný rozbor krevního vzorku. „Pokud mu doktoři v krvi nezjistí nic, co tam nepatří, mohl by být připraven." Další variantou ale je, a Jihočeši si ji vyzkoušeli v předchozích extraligových zápasech, že na postu libera bude hrát smečař Michálek. „Juračka týden nehrál, nad jeho startem visí otazník," nechává Svoboda tuto otázku otevřenou.

Zcela uzdravený už je blokař Sobotka, který měl svalové problémy. „Ani on ale ještě nebyl úplně ve formě, uvidíme ve čtvrtek." Ve čtvrtek už Juračka trénoval, neustále ale bere antibiotika, jeho zdravotní stav má k ideálu daleko…

Jihočeši si uvědomují, oč se hraje. „Jde  o hodně, věříme v naše diváky."
Hráči nabádají všechny fanoušky, i ty, kteří zapadali sněhem v odlehlých místech Jihočeského kraje. "U nás v hale je teplo, ať sníh nikoho neodradí, všichni, kteří mají permanentku, dostanou zdarma tureckou kávu, totéž  platí pro každého, kdo přijde na zápas s tureckou šavlí."