Klub výborně pracuje s mládeží a řada bývalých i současných českých reprezentantek má písecké kořeny. U Otavy to zkrátka s mládeží umí.

Důkazem je například Sára Kovářová. Už druhým rokem hraje v Mostě a vloni se stala nejužitečnější hráčkou interligy.

V sobotním duelu Mol ligy potvrdila v písecké obloukové hale pověst střelkyně. Písku nastřílela šest gólů a i její zásluhou Most na jihu Čech vyhrál 29:24.

Jak se vám hrálo proti týmu, ve kterém jste vyrůstala?
Bylo to pro mne zvláštní utkání, protože jsem hrála doma proti holkám, které znám. Trenér nás upozorňoval, že písecké holky jsou běhavé a že to nebude lehký zápas, což se na začátku potvrdilo. Pak už to ale bylo v pohodě a ke konci si mohly zahrát i dorostenky.

Jak se vám líbil výkon vašich bývalých spoluhráček?
Výkon píseckých holek se mi líbil. Běhají, mají rychlá křídla a chvílemi jsme vzadu nestíhaly.

Minulou sobotu jste odehrály duel evropského poháru a poté dvě ligová utkání a jeden Český pohár. To vše během jediného týdne. Jak se po takové porci zápasů cítíte?
Bylo to náročné, ale máme široký kádr, takže trenér rozložil síly na všechny hráčky. V pondělí a v úterý budeme mít volno, takže si odpočineme.

V Mostě působíte druhou sezonu. Už jste se na severu Čech zabydlela?
V Mostě bydlím ve svém bytě a navštěvuji sportovní gympl. Jinak chodím na tréninky a domů se dostanu tak jednou v týdnu.

Jak vypadají mostecké tréninky? Dají se srovnat s těmi v Písku?
Je to úplně něco jiného. V Mostě trénujeme dvakrát denně. Je tam znát kvalita zkušených hráček i mladých holek z dorostu. Tréninky jsou plné nasazení, často máme roztrhaná i trička. Rovněž zázemí je na skvělé úrovni.

Jak se vám v Mostě žije?
Chodím tam, jak už jsem říkala, do školy, na tréninky a po večer se učím. Na nějaká kafíčka s kamarádkami již čas nezbývá. Jsem ráda, když se jednou v týdnu, obvykle v neděli, dostanu domů do Písku. Volno strávím s přítelem a rodinou.