Momentálně je lídrem nově sledované individuální soutěže Kooperativa faktor a má výborně našlápnuto k celkovému prvenství a prémii 50 tisíc korun.

Mohl byste se krátce basketbalovým fanouškům představit?
Mám vystudovanou vysokou školu v oborech sociální vědy a ekonomika. Poté jsem se stal profesionálním hráčem basketbalu.

Co vás přivedlo do Evropy a konkrétně do Jindřichova Hradce?
Chtěl jsem jako profesionální basketbalista někde začít. V Hradci se mi opravdu líbilo, tak jsme se domluvili na spolupráci.

Jak těžké je pro vás prosadit se v elitní české lize?
Není to zase tak těžké. Čekal jsem ale, že budu mít více bodů na zápas a více smečí. Zato jsem však nasbíral více bloků, než jsem si myslel.

Co pro vás znamená vedoucí postavení v Kooperativa faktoru, sledujete tyto individuální statistiky?
Ano, občas jsem se podíval, jak na tom jsem. Především musím říci, že už jako malý kluk jsem v televizi hrozně rád sledoval basketbalovou NBA. Rád jsem pozoroval, jak hráči smečují a blokují střely a kvůli tomu jsem se dal na basketbal. Proto mě moc těší, že mám hned ve své první sezoně tady v Čechách nejvíc smečí a zablokovaných střel.

Jde o čistě individuální záležitost prosadit se v Kooperativa faktoru, nebo vám pomáhá celý tým?
Spoluhráči na tom mají velký podíl. Je to i jejich zásluha, že jsem na tom v individuálních statistikách tak dobře.

S kým konkrétně se vám spolupracuje nejlépe?
Jmenoval bych Terrella Lipkinse a Tomáše Šustka, kteří jsou schopni mi velmi dobře přihrávat do pozic. Věří mi a spoléhají na mě, když blokuji střely protihráčů.

Na úspěch v Kooperativa faktoru se váže také zajímavá finanční odměna. Co si za ní koupíte?
Až se vrátím do Ameriky, mám v plánu projet s kamarádem Spojené státy z Bostonu až do Kalifornie. Chceme navštívit národní parky a města. No a samozřejmě cesta, jídlo, pronájem auta a ubytování v hotelech bude něco stát.

Jak se vám žije tady v jižních Čechách?
Život v Jindřichově Hradci si skutečně užívám, mám to tady rád. Jenom bych si přál, aby tady víc lidí mluvilo anglicky (směje se).

Jak si nejlépe odpočinete od basketbalu?
Jak odpočívám? Abych řekl pravdu, spíš se povaluji doma a komunikuji přes internet se svými přáteli z domova. Takhle já relaxuji.