Olympijský park Rio Lipno nabízí nespočet sportovišť, zajímavých atrakcí.

K nejpopulárnějším patří Palečkova sjezdovka.

Pořadatelé ji natáhli až do délky 300 metrů a stala se tak aktuálně nejdelší v ČR.

„Uvažujeme ale o jejím rozdělení na dvě, každá by měřila sto padesát metrů," přemýšleli organizátoři.

Slavnostní otevření obří skluzavky se odehrávalo ve výjimečném duchu.

Ceremoniálu se zúčastnili atlet Roman Šebrle, snowboardista Michal Novotný, atlet Štěpán Janáček a vodní slalomář Vítek Přindiš.

Palečkova skluzavka bude otevřena široké veřejnosti až do 21. srpna. Denně od 10 do 18 hodin. „Dva večery 
v týdnu bude v provozu za umělého osvětlení. Děti budou mít ve vybraných hodinách dopoledne a odpoledne vstup zdarma," upřesnila Lenka Bogrová.

„Myslel jsem si, že to bude spíš právě pro děti," popisoval mokrý v bazénovém cíli skluzavky své dojmy snowboardista Michal Novotný.
„Čekal jsem, že to pro nás, dobrodruhy, bude spíš nuda, ale byl jsem překvapený, je to super, jede to strašně rychle a dole se to krásně zbrzdí."

Podle provozního ředitele skluzavky Jana Hergerta se nemusí obávat ani ti návštěvníci parku Rio – Lipno, kteří si s sebou na jih Čech přivezli nějaké osobní kilo navíc. „Byl tu chlápek, který říkal, že váží sto dvacet sedm. Jel parádně, takže do sto padesáti se nikdo bát nemusí," smál se.

Olympijský vítěz Roman Šebrle také dostal nabídku, aby se v pestrobarevné vodní atrakci svezl.

Rozhodl se okamžitě.

Už když po svých stoupal po sjezdovce Jezerní k horní stanici skluzavky, tak se moc těšil. „Nebojím se, je to parádní atrakce."

A co říkal v cíli?

„Bylo to zajímavé, neviděl jsem vůbec nic. Opravdu ale doporučuju všem, je to super, sviští to, ať všichni na Lipno přijedou."