S primátorem se přišli pozdravit plavci Běla Třebínová a Arnošt Petráček, nechyběl ani lukostřelec David Drahonínský.

Handicapovaní sportovci přinesli primátorovi ukázat dohromady pět medailí, jednu zlatou, dvě stříbrné a dvě bronzové. Česká výprava vybojovala na paralympiádě v Riu celkem sedm cenných kovů a jihočeští sportovci tak k českým úspěchům přispěli výraznou měrou.

Setkání na radnici probíhalo v přátelské atmosféře. „Klobouk dolů před lidmi, kteří dosáhnou takových výsledků v tak složité životní situaci.
Jsou to výborní sportovci a opakovaně dokazují, že patří do světové špičky. Věřím, že jsou v budoucnu schopni podobné úspěchy zopakovat a město České Budějovice jim bude držet palce," nechal se po setkání slyšet českobudějovický primátor Jiří Svoboda.

Pozvání od představitelů Českých Budějovic nesmírně potěšilo Davida Drahonínského, který se narodil v Kaplici, posledních deset roků však žije v Praze. „Bylo to milé. Jsem rád, že si na mě někdo v mých rodných jižních Čechách vzpomněl. V Praze mě takto přijali naposledy před osmi roky. Beru to jako příležitost zpropagovat lukostřelbu na jihu Čech a třeba někdo odsud pojede příště do Tokia s námi," potěšilo pozvání od primátora Davida Drahonínského.