„Chtěli jsme vymyslet nějakou výjimečnou akci, která nebude pouze o nakupování, ale která představí IGY zároveň jako sportovní, kulturní a společenské centrum," přibližuje Petra Divišová, marketingová manažerka IGY Centra, zrod myšlenky uspořádat výjimečný turnaj.

Organizačně náročná akce dostává značný šmrnc aktivní účastí hráčů extraligového Jihostroje, se kterými si nejlepší účastníci budou moci sami zahrát.

„Oslovila nás i skromnost, se kterou hráči Jihostroje České Budějovice, nehledě na své skvělé výkony, na veřejnosti vystupují. Moc si vážíme toho, že jsme pro IGY Beach Cup získali tak skvělého partnera," libuje si Divišová.

Hrát se bude u jedné z nejfrekventovanějších křižovatek v centru města. „Půjde skutečně o jedinečnou příležitost zahrát si plážový volejbal na tak originálním místě. Jsme potěšeni, že díky této akci se nám podaří také zapojit širší veřejnost do společné aktivity  s našimi hráči," říká 
Libor Matoušek, zástupce marketingu Jihostroje.

IGY Beach Cup a důležitá fakta

Jedinečnou příležitost zahrát si plážový volejbal přímo v centru města nabídnou široké veřejnosti společně IGY Centrum 
a VK České Budějovice. Nejlepší dvojice z kvalifikace se navíc probojují do finále, kde jim do týmu přibude jeden hráč extraligového Jihostoje.

Datum konání IGY Beach Cupu je pátek 30. a  sobota 
31. srpna. Registrace dvojic do kvalifikační části probíhá nejpozději do úterý 27. srpna prostřednictvím elektronického formuláře na webu www.igycentrum.cz.

Podmínkou účasti je účtenka z IGY Centra z období červenec nebo srpen 2013 ve výši 200,-Kč. Stačí 1 účtenka pro 
1 soutěžní dvojici. Kontrola startovného proběhne při páteční kvalifikaci.

Registrace není nijak omezena a hlásit se mohou jakékoliv dvojice. Mužské, ženské i smíšené.

Rozlosování a nasazení hráčů do pavouka proběhne ve středu 28. srpna. Samotná kvalifikace bude následovat v pátek 30. srpna od  9:00  hod. na speciálním hřišti před IGY Centrem (v případě velkého počtu účastníků navíc v prostorách Beach Areálu v českobudějovické Stromovce.)

Finále je na programu v sobotu 31. srpna od 9:00 hod.  před IGY Centrem. Vyhlášení vítězů by mělo přijít na řadu okolo 22:00 hod.