Trenér cyklokrosové reprezentace Petr Dlask nominoval osm juniorů, osm reprezentantů do 23 let a osm mužů kategorie Elite. V nominaci jsou dále čtyři ženy a osm závodnic do 23 let.

V nominaci najdeme skvělé silničáře i reprezentanty na horských kolech. Za pozornost stojí návrat republikového šampióna z roku 2013 Martina Bíny na cyklokrosové tratě.

„Poslední výsledky našich reprezentantů jsou povzbudivé a doufám, že jim forma vydrží až do neděle,“ přeje si reprezentační kouč Dlask.

V dobré formě se cítí i vedoucí muž Českého poháru Tomáš Paprstka, byť v posledním závodě světového poháru v belgickém Koksijde nestartoval. „Využil jsem pěkného počasí a raději jsem pořádně potrénoval doma. V Toi Toi cupu se mi daří a věřím, že má forma ještě vygraduje,“ těší se na nedělní závod Paprstka.

Ilustrační foto z táborské Komory.
Tábor je na víkendové ME cyklokrosařů připravený i natěšený

A jak vidí ambice českých závodníků trenér? „Dvě medaile můžeme reálně získat. Nechci mluvit o konkrétních jménech, abych někoho nesvazoval, ale cinknout by to mohlo v kategorii třiadvacítkářů nebo juniorů,“ věří Petr Dlask.

Táborská trať měří 2950 metrů s třicetimetrovým převýšením a na jezdce čekají dva schody. „Během soustředění jsme si vyzkoušeli všechny nejdůležitější prvky, jak překážky tak těžké výjezdy. Máme to tady najeté a trať známe dobře. Při mistrovském závodě však bude trať vykolíkovaná a ohraničená páskami, takže si tolik nemůžete zvolit stopu,“ říká Tomáš Paprstka.

Na sobotní závody kategorií masters je vstup volný. V neděli je vstupné 299 Kč, děti do 130 cm mají vstup zdarma. „Diváci uvidí deset vrcholných závodů. Navíc můžou naživo sledovat letos suverénního Nizozemce Mathieu Van der Poela nebo jeho krajana Van der Haara a další esa světového cyklokrosu. Proto je myslím cena přijatelná,“ zve fanoušky ředitel závodu Petr Balogh.