Především domácí příznivce velmi zajímal, protože se do bitvy o cenný kov ponořil i táborský závodník Adam Ťoupalík, jenž momentálně působí v Belgii. Okamžitě po startu se zařadil do popředí závodu a tam strávil víc než jeho polovinu. Boje o medaile se ale nakonec odehrály bez něj. Při několika nástupech soupeřů se pořadím propadl a v cíli se musel smířit s pozicí těsně za hranicí elitní desítky.

Krátce po závodě mluvil s Adamem Ťoupalíkem bývalý trenér české cyklokrosové reprezentace, současný kouč ČEZ Cyklo Teamu a člen organizačního týmu mistrovství Evropy Stanislav Bambula.

Želečská Denisa Švecová se probojovala do české nominace. V kategorii U23 nakonec skončila osmadvacátá.
Želečská cyklokrosařka Denisa Švecová se závodem na ME protrápila


„'Ťoupy' si to tam dneska ty krizovky na trati vypráskal. Říkal mi, že jel, co to šlo, ale bohužel to na víc nestačilo,“ poznamenal někdejší reprezentant a vzápětí naladil o poznání pozitivnější notu. „Atmosféra byla skvělá, lidí přišlo hodně a máme dvě medaile, takže jsme moc spokojení. V juniorech ukázal Tomáš Kopecký, že patří ke světové špičce. O Nikole se to ví, jela výborný závod. Myslím si, že můžeme být pyšní,“ pochvaloval si v průběhu šampionátu Stanislav Bambula.

Dodejme, že v závodě juniorů sbíral zkušenosti i člen ČEZ Cyklo Teamu David Honzák, jenž unikl předjetí o kolo a závod dotáhl až do cíle.

Tomáš Kopecký po závodě
Dvě medaile. Na ME v Táboře bral Kopecký stříbro, Nosková bronz