Ve hře byly republikové mistrovské tituly, body do hodnocení Českého poháru, a už popáté okořenil průběh dne také závod Evropského poháru juniorů.

Dopolední program závodu patřil mimořádně obsazeným mistrovským kláním žactva. Naděje domácího E.ON Triathlon Teamu rukovaly do boje s nemalými ambicemi a dokázaly je naplnit, když v jejich sítích uvízlo hned šest medailí.

O první zlatý zápis do kroniky táborského týmu se postaral Ondřej Kozojed, který zcela suverénně ovládl kategorii žáků 10 – 11 let. Soupeři moc šancí neměli, což potvrdil i sám vítěz závodu. „V plavání jsem se snažil být vepředu a na kole jsem si tak nějak udržoval náskok. V běhu jsem to tempo ještě zvýšil a neměl jsem žádné potíže,“ popsal svůj zlatý závod Ondřej Kozojed, jenž měl v Táboře opět výraznou podporu diváků i svých rodinných příslušníků. „Je to domácí závod a beru to i tak, že je potřeba pomoci celému našemu týmu, aby byl první. Podporu jsem tu měl velkou, do Tábora to od nás mají kousek. Ale jezdí hodně i na jiné závody.“

Ve stejné kategorii žákyň si po druhém místě z prahy vysloužila velké ovace Nikola Korousová. Před domácím publikem proťala cíl na první příčce a po zásluze se při vyhlášení výsledků usmívala na početné obecenstvo z nejvyššího stupínku.

Mezi mladšími žáky znovu neohroženě kraloval starší z mladovožických bratrů Kozojedových Martin, a potvrdil tak svou suverenitu z předchozích republikových vystoupení v této sezoně.

Kategorii mladších žákyň mají letos reprezentantky E.ON Triathlon Teamu neochvějně ve své moci, a ani domácí mistrovský podnik nebyl výjimkou. Zachováno nakonec zůstalo i pořadí, v jakém proťaly cíl předchozích pohárových závodů. Z titulu mistryně republiky se těší Denisa Červenková, stříbro vyválčila její sestra Kateřina Červenková a bronz se ocitl v držení Kateřiny Mičkové.

Mezi staršími žáky se z táborských borců nejvýše prosadil Michal Macháček, který se postupně prodral na 5. místo.